Tadićev plan prihvatljiv za London

Zauzvrat V. Britanija očekuje uklanjanje barikada na severu Kosova

  • 6

Zvanični London se neće protiviti diskusiji o planu predsednika Srbije Borisa Tadića u dijalogu između Prištine i Beograda, ukoliko Srbija ispuni već poznate zahteve u vezi severa Kosova, izjavio je ambasador Velike Britanije u Prištini Jan Klif.

Klif je istakao da je plan u četiri tačke za trajno rešenje kosovskog problema predsednika Srbije u skladu sa Ahtisarijevim planom i da Velika Britanija podržava "četiri predložene tačke srpskog predsednika".

London, međutim, očekuje da pre toga Srbija ukloni barikade na severu Kosova, da primenjuje sporazume postignute tokom tehničkog dijaloga i da rasformira paralelne strukture, rekao je britanski diplomata za Koha Ditore.

Tadić je prošle nedelje izjavio da se odnosi između Kosova i Srbije mogu poboljšati i rešiti problemi dijalogom, ukoliko budu razmatrana četiri pitanja - rešenja za manastire SPC i administriranje manastirskim kompleksom, garancija za Srbe u enklavama, pitanje državne imovine i imovine građana Srbije na Kosovu i Metohiji, kao i posebnog rešenja za sever Kosova.

(Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA