Ljajić: SNS moli Boga da ne uđe u vladu

Lider SDPS-a tvrdi da su naprednjaci u "lagodnoj opoziciji" čekanja da se nova vlada oklizne, pa da u sledeće izbore uđu kao favorit

  • 0

Predsednik SDPS-a Rasim Ljajić izjavio je danas da posle "političkog zemljotresa" izazvanog pobedom Tomislava Nikolića na predsedničkim izborima, Srbija mora da se suoči sa novom kohabitacijom, uz ocenu da će novu vladu formirati koalicije oko DS-a i SPS-a.

- Moramo da se suočimo s novom kohabitacijom iako su naša iskustva negativna. I prva kohabitacija Ðinđić-Koštunica i druga Koštunica-Tadić obeležene su žestokim političkim sukobima koji nisu dozvoljavali da reforme budu brže i uspešnije u celoj zemlji u svim segmentima - kazao je Ljajić za "Novi magazin".

On je dodao i da je SNS u lagodnoj poziciji.

- Kritikuju javno što neće biti u vladi, a mole Boga da ne budu u njoj, čekaju da uradi teške stvari, da se oklizne i izdejstvuju izbore u koje bi SNS ušao kao favorit – kazao je Ljajić.

Odgovarajući na pitanje gde sebe vidi u političkom životu Ljajić je kazao da će nastojati da ostane izvan vlade, uprkos pritiscima.

- Najradije ne bih bio u budućoj vladi, to sam više puta rekao i nastojaću da se izborim uprkos nagovaranju da odustanem. Preuzimao sam odgovornost i za stvari od kojih su svi bežali, ne bežim ni sada od odgovornosti, ali u novoj vladi treba da bude što više novih ljudi s novim idejama - kazao je Ljajić.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA