≫ 

Opozicija napustila sednicu Skupštine Srbije

Sednicu sa galerije prate i gosti, predsednici Ustavnog i Vrhovnog kasacionog suda, predstavnici verskih zajednica, guverner Narodne banke Srbije, nacelnik Generalštaba VS, predstavnici vlade i Skupštine Vojvodine, grada Beograda, diplomatskog kora i drugi

  • 66

Poslanici DS, DJB i SDS napustili su posebnu sednicu Skupštine Srbije o izboru nove vlade pre nego što je Aleksandar Vučić započeo govor.

Šefovi poslaničkih grupa tri stranke Bojan Pjtić, Saša Radulović i Marko Ðurišić rekli su novinarima u parlamentu da ekspoze mandatara prate iz poslaničkih klubova i da su posebnu sednicu napustili iz protesta zbog načina na koji je sednica zakazana, što tumače kao urušavanje dostojanstva skupštine.

Šef poslaničke grupe DS Bojan Pajtić kaže da ta partija ne želi da bude scenografija za predstavu, u kojoj će, kako je rekao, Aleksandar Vučić biti jedini glumac.

- Ne želimo da učestvujemo u jeftinoj melodrami i da budemo dekor u vladavini jednog čoveka i ponižavanju skupštine - rekao je Pajtić novinarima u parlamentu, dodajući da "Vučić uživa u tome da ima mučeničku poziciju", te da zato čita ekspoze više sati.

On je rekao da se time onemogućava da poslanici opozicije iznesu svoj stav, jer će doći na red tek uveče, kada građani ne gledaju prenos.

Lider Dosta je Bilo Saša Radulović smatra da je nesuvislo obrazloženje predsednice parlamenta Maje Gojković da je Srbiji potrebna vlada, te da je zato zakazala sednicu zakazala u roku od 24 sata.

- Čuli smo od nje da je Srbiji potrebna vlada, a mesecima slušamo premijera koji se prenemaže. Ovakvo ponižavanje Skupštine i građana nećemo dozvoliti - rekao je Radulović.

Šef poslanika SDS Marko Ðurišić rekao je da je ta stranka rešila da ne prisustvuje izlaganju mandatara u želji da odbrani dostojanstvo parlamenta.

- Trebalo je da se ispoštuje parlament i poslanicima da pristojno vreme da se pripreme za raspravu - rekao je Ðurišić i dodao da će ta stranka učestvovati u raspravi.

(UŽIVO) VUČIĆ STIGAO U SKUPŠTINU, POČELO ZASEDANJE: Formira se nova VLADA SRBIJE

Mandatar će program nove vlade izložiti u ekspozeu, a ključni elementi će, prema dosadašnjim saznanjima, biti dalje ekonomske reforme, pre svega rast BDP i nova radna mesta.

UŽIVO IZ SKUPŠTINE SRBIJE: Ivan Cvejić o sastavu NOVE VLADE (VIDEO)

Predstavljanje ekspozea će, prema najavi mandatara, trajati više sati, nakon čega će biti otvorena rasprava o programu vlade i izboru njenih članova, a po njenom završetku uslediće glasanje.

Sednicu sa galerije prate i gosti, predsednici Ustavnog i Vrhovnog kasacionog suda, predstavnici verskih zajednica, guverner Narodne banke Srbije, nacelnik Generalštaba VS, predstavnici vlade i Skupštine Vojvodine, grada Beograda, diplomatskog kora i drugi.

Inače, nova vlada će imati 19 ministara, uključujući i tri ministra bez portfelja.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ,Sumadinac

    9. avgust 2016 | 15:09

    DS crci ce od muke sledeci izbori ne prelaze cenzus

  • Маратонац Црни

    9. avgust 2016 | 15:24

    А дневнице неће игнорисати?

  • Jovanka

    9. avgust 2016 | 16:50

    Sta je sinovi nema fotelja pa napustate?!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA