Konstituisana Skupština Srbije (FOTO)

Na konstitutivnoj sednici je potvrđeno svih 250 poslaničkih mandata, nakon čega je položena zakletva

  • 2

U Skupštini Srbije upravo je završena konstitutivna sednica na kojoj je potvrđeno svih 250 poslaničkih mandata. Nakon ove sednice, u 14 sati izabrani predsednik Srbije Tomislav Nikolić položio je zakletvu, čime je počeo njegov petogodišnji mandat.

Na dnevnom redu prve sednice bilo je potvrđivanje mandata poslanika, izbor predsednika i potpredsednika Narodne skupštine, imenovanje generalnog sekretara parlamenta, izbor članova radnih tela i članova stalnih parlamentarnih delegacija u međunarodnim institucijama.

Iako su nosioci lista ispred svojih partija, na konstitutivnoj sednici nisu se pojavili Dragan Đilas, Čedomir Jovanović, kao ni Vojislav Koštunica. Kako javljaju reporteri portala Telegraf.rs sa lica mesta, pauza tokom koje je Republička izborna komisija trebalo da potvrdi mandate svih poslanika, završena je i mandati su verifikovani. 

Novi poslanici su položili zakletvu koja glasi: "Zaklinjem se da ću dužnost narodnog poslanika obavljati predano, pošteno, savesno i verno Ustavu, braniti ljudska i manjinska prava i građanske slobode i po najboljem znanju i umeću služiti građanima Srbije, istini i pravdi".

Skupštinom će do izbora rukovodstva parlamenta predsedavati najstariji poslanik - Zaharije Trnavčević iz "Preokreta", kome će u radu pomagati najmlađi poslanici sa četiri liste koje su dobile najveći broj mandata i sekretar parlamenta.

(D.Zlojutro)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • bounty hunter

    31. maj 2012 | 22:03

    "braniti ljudska i manjinska prava" jel to manjine nisu ljudi a gradjanska prava ne spadaju u ljudska??????? Srecno poslanici, a jos vise SRECE Serbiji sa vama!!!

  • ja

    31. maj 2012 | 23:25

    U ljudska prava spada čitav korpus prava zajemčen ustavom, a manjinska prava su posebna prava koja, pored ljudskih prava, uživaju manjine. Malo se informiši, pa onda komentariši...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA