"Ubistvo u Goraždevcu je mrlja međunarodne zajednice"

Danas se navršava 13 godina od stradanja dva srpska dečaka u Goraždevcu koji su ubijeni dok su se kupali u reci Bistrici, na Kosovu i Metohiji, a zločin do sada nije rasvetljen, niti su okrivljeni privedeni pravdi

  • 18

Nerasvetljeno ubistvo srpskih dečaka u Goraždevcu pre 13 godina jedna je od najvećih mrlja na obrazu međunarodne zajednice, izjavio je danas ministar za rad, zapošljanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin.

DEČACI IVAN I JOVAN SU UBIJENI DOK SU SE KUPALI U RECI: Zločin na Kosovu još nije rasvetljen

On je zatrazio od UMNIK-a da ispuni reč i svoj mandat, i da pronađe zločince.

Vulin je rekao da je međunarodna zajednica nakon Rezolucije 1244 i preuzimanja odgovornosti za život na KiM, preuzela i obavezu da će štititi Srbe, obezbediti povratak proteranima, kažnjavati zločine i uvesti vladavinu prava.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

- Nije uradila ništa od toga. Niti su se Srbi vratili, niti su zločinci kažnjeni, niti je obezbeđena vladavina prava - rekao je Vulin komentarišući 13. godišnjicu ubistva srpskih dečaka u Goraždevcu.

On je poručio da međunarodna zajednica bez ozbzira na potok vremena ima obavezu da istraži taj zločin jer, kako je rekao, naša streljana deca zaslužuju pravdu.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović Foto: Tanjug/Sava Radovanović

- 13 godna je dug vremenski period, li nije toliko dug da ne možemo da saznamo ko je ubio srpsku decu, ko ih je streljao i ko je to naredio - rekao Vulin.

DEČAK KOJI JE PREŽIVEO ZLOČIN U GORAŽDEVCU ZA TELEGRAF: Samo želim da pogledam ubice u oči i pitam: "Zašto?" (FOTO)

On je dodao da dokle god MZ to ne uradi, neće za sebe moći da kaze da je ispunila svoj mandat, održala reč i zaslužuje poverenje Srba na Kosovu.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović Foto: Tanjug/Sava Radovanović

- Dokle god se ne sazna ko je ubio vise od 1000 Srba, koliko ih je ubijeno od dolaska Međunarodne zajednice do danas, ako ne budemo saznali nijednog zločinca ni ubicu moramo da se zapitamo onda da li je naše povrenje u Međunarodnu zajednicu opdravdano - rekao je Vulin.

On je ponovio da srpska deca streljana u Goraždevcu, njihovi roditelji, narod i i svet imaju pravo na pravdu i da saznaju ko ih je streljao.

MUČKI RAFAL PREKINUO JE DETINJSTVO 80 DECE: U ovom selu na Kosovu već godinama niko nije bezbedan (FOTO)

Danas se navršava 13 godina od stradanja dva srpska dečaka u Goraždevcu koji su ubijeni dok su se kupali u reci Bistrici, na Kosovu i Metohiji, a zločin do sada nije rasvetljen, niti su okrivljeni privedeni pravdi.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Ivan Jovović i Pantelija Dakić ubijeni su iz automatskog oružja, a njihovi drugovi Bogdan Bukumirić, Marko Bogićević, Dragana Srbljak i Ðorđe Ugrenović su tada teško ranjeni.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jelena

    13. avgust 2016 | 20:47

    Mi smo zaboravan narod treba ljude potsećati svaki dan na takve stvari da se nikad ne zaborave i kad amerikanci kažu Bitici mi kažemo GORAZDEVAC.

  • Vec vidjeno...

    13. avgust 2016 | 18:35

    Bitno je da su svi Srbi osumnjiceni i osudjeni ...Samo Srbi odgovaraju za zlocine i niko drugi...

  • Ebga

    13. avgust 2016 | 19:36

    Najlakse reci da su drugi krivi,mi nismo mrdnuli dupetom da nesto uradimo povodom toga ko i povodom rusenja i palenja crkvi,zasto bi to neko drugi onda?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA