JEDNO MESTO, ČETIRI KANDIDATA: Šutanovac formalno podneo kandidaturu za predsednika DS

Stranački izbori zakazani su za 24. septembar, a kandidati nude pre svega program za oporavak Srbije, a tek potom i stranke

  • 2

Dragan Šutanovac jedini je do sada formalno podneo kandidaturu za predsednika Demokratske stranke, a do isteka roka, 4. septembra, to planiraju da učine i aktuelni predsednik Bojan Pajtić, kao i Zoran Lutovac i Srboljub Antić.

Stranački izbori zakazani su za 24. septembar, a kandidati, uprkos daljem padu poverenja građana, sudeći po izbornim rezultatima, nude pre svega program za oporavak Srbije, a tek potom i stranke.

Šutanovac "kandiduje" organizaciono političke promene u stranci, jačanje opštinskih odbora, otvaranje stranke ka novim članovima i vraćanje onih koji su je napustili, ali ističe:

- Ponudiću novi program za oporavak Srbije i izlazak iz krize u kojoj se nalazi - poručuje Šutanovac i navodi da će svoju kampanju bazirati na "solidnosti i solidarnosti", što znači da najbolji ljudi dođu na najbolja mesta, te da je svaki član DS podjednako važan.

Šutanovac kaže da očekuje još kandidatura za predsednika DS, navodeći da je ta stranka kroz svoju istoriju pokazala da je nakon izbora sa više kandidata za lidera dobijala na kvalitetu i da je to bilo bitno i za čitavu zemlju.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Najavljujući da će kandidaturu podneti najkasnije u prvoj nedelji septembra, Zoran Lutovac za Tanjug kaže da od izbora u DS očekuje da budu prekretnica za tu stranku, te da budu održani u fer i korektnoj atmosferi i, naravno, da na njima pobedi program za koji se "zalažu on i njegov tim".

- Organizacija i delovanje DS treba da bude ogledalo društva u kojem želimo da živimo. Nisu nam potrebne ni velike, ni male vođe. Potrebne su nam snažne institucije i energija članova koja će obnoviti nadu svih građana da je bolja Srbija moguća - poručuje Lutovac.

Foto: Tanjug/Rade Prelić Foto: Tanjug/Rade Prelić

POGLEDAJTE kako je izgledao NAPAD FLAŠAMA NA ŠUTANOVCA (VIDEO)

Govoreći o ključnim tačkama svog programa, Lutovac kaže da je DS potrebno više unutarstranačke demokratije i uspostavljanje ravnoteže između demokratičnosti i stranačke discipline, te reforma stranke u kadrovskom i organizacionom smislu i stabilizovanje u finansijskom.

Srboljub Antić, koji prikuplja potpise za kandidaturu za predsednika DS, kaže da je vreme za nove ljude i obnovu stranke.

Foto: mc.rs Foto: mc.rs

NASTAVAK SUĐENJA ZA TRAGEDIJU NA PASULJANSKIM LIVADAMA: Dragan Šutanovac poslednji svedok

Prema njegovim rečima, želja mu je da "malo promeni" ljude koji zastupaju stranku već 10, 15 godina i ističe da insistira na stabilizovanju finansija DS, promeni statuta i programa...

- Unutarstanački izbori biće neposredni, svi članovi stranke imaju pravo glasa - kaže Antić.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Objektivan

    17. avgust 2016 | 18:37

    Tragedija za Demokrate.Ovaj čovek je običan bundžija uvek bio.Jednostavno marginalac.Fond reci i nacin komunikacije su ispod svake lestvice.Ni fol diploma nekima ne stoji....

  • Šef

    17. avgust 2016 | 23:23

    Sjajno! I treba da ih vodi Šule livadžija! Prava slika i prilika.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA