Tadić i Vučić zajedno na prijemu u italijanskoj ambasadi (FOTO)

Ambasadoru Italije, sa druge strane zastave te zemlje, pridružili su se lideri DS-a i SNS-a Boris Tadić i Aleksandar Vučić i zajedno odslušali italijansku i srpsku himnu

  • 0

Italijanski ambasador Armando Varikio priredio je večeras prijem povodom 2. juna, nacionalnog praznika Dana republike u prisustvu velikog broja ličnosti iz javnog, političkog, privrednog i kulturnog života Srbije i predstavnika medija i međunarodnih misija i organizacija u Beogradu.

Ambasador Varikio je rekao da mu je velika čast što prijem organizuje u danu kad je Srbija i zvanično dobila novog predsednika.

- Sigurni smo da će u toku mandata novog predsednika odnosi između dve zemlje biti još više produbljeni i isto onoliko dobri koliko su bili u vreme prethodnog predsednika - rekao je Varikio i istakao da Italiju i Srbiju veže velika bliskost koja je zasnovana na iskrenom prijateljstvu dve zemlje i njenih naroda.

On je naglasio da se italijanske institucije "zalažu i bore" za brz ulazak Srbije u Evropsku uniju.

- Smatramo da je Srbiji mesto u Evropi i da ona ne može bez Srbije - naglasio je ambasador i dodao da italijanske kompanije imaju jednu od važnijih uloga u privrednom i društvenom razvoju Srbije.

Italijanski ambasador je podsetio da ove godine njegova zemlja obeležava nacionalni praznik u tužnom momentu imajući u vidu da su njen severni region Emilija za kratko vreme pogodila dva snažna zemljotresa.

Dok je intonirana italijanska himna, uz ambasadora Varikija, a sa druge strane italijanske zastave, stajao je lider DS Boris Tadić, a zatim im se pridružio i lider SNS Aleksandar Vučić nakon čega su sva trojica zajedno odslušali italijansku i srpsku himnu.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA