Izetbegović: Odgovoran potez Srbije

On je izjavio da Srbija ima obavezu da podržava primenu Dejtonskog mirovnog sporazuma, ali i da izostanak snažnijeg pritiska Beograda nije neočekivan potez

  • 78

Predsedavajući Predsedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović izjavio je danas da je odluka vlasti Srbije da ne podrže Republiku Srpsku u nameri da održi "protivustavni i antidejtonski referendum" odgovoran potez i znak dobre volje i zrelosti politike Beograda u kritičnom trenutku.

- Uveren sam da očuvanje poretka uspostavljenog Dejtonskim mirovnim sporazumom predstavlja zajednički interes BiH i Srbije, odnosno realan osnov za očuvanje regionalne stabilnosti i mira, koji je svima neophodan okvir za napredak - rekao je Izetbegović, javila je Televizija N1.

Vučić: Nije vreme Miloševića i Tadića, mislimo najbolje o Dodiku

Povodom tvrdnji da Beograd ipak nije zaustavio predsednika Republike Srpske Milorada Dodika u nameri da održi referendum, Izetbegović je izjavio da Srbija ima obavezu da podržava primenu Dejtonskog mirovnog sporazuma, ali i da izostanak snažnijeg pritiska Beograda nije neočekivan potez.

Srbija želi da vlastima Republike Srpske, na čelu sa Dodikom, prepusti punu odgovornost za odluke i postupke i za sve što iz tih odluka i postupaka može proizići, rekao je Izetbegović.

(Telegraf.rs / FoNET)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mare23

    2. septembar 2016 | 09:07

    Ne zelim da zivim opet pod sankcijama zbog Dodika. Ionako su mi deca bez posla. Pod sankcijama bi im se svaka nada ugasila.

  • Emma

    2. septembar 2016 | 07:50

    Bekire Srbija uvek vodi odgovornu politiku.

  • Ludi Milojko

    2. septembar 2016 | 07:58

    Ja ne slusam Izetbegovica, ali definitivno je Srbija u pravu sto se nece mesati!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA