Nedimović i Čepurin: Važna saradnja u oblasti poljoprivrede Srbije i Rusije

Nedimović je posebno naglasio važnost sagledavanja potreba ruskog tržišta za srpskim poljoprivrednim proizvodima radi srednjoročnog i dugoročnog plasiranja roba

  • 1

Ministar poljoprivrede i zaštite životne sredine Branislav Nedimović i ambasador Ruske Federacije u Srbiji Aleksandar Čepurin razgovarali su danas o dosadašnjoj bilateralnoj saradnji u oblasti poljoprivrede i zajednički konstatovali da je važno naći mehanizme za razvoj saradnje u ovoj oblasti.

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva poljoprivrede, Čepurin je istakao da je poljoprivreda Republike Srbije prepoznata kao veoma značajna oblast za saradnju sa Ruskom Federacijom.

Nedimović je posebno naglasio važnost sagledavanja potreba ruskog tržišta za srpskim poljoprivrednim proizvodima radi srednjoročnog i dugoročnog plasiranja roba.

NOVI PRAVILNIK MINISTARSTVA POLJOPRIVREDE: Uskoro ćemo jesti drugačiji hleb!

Takođe, istaknuta je važnost održavanja narednog zasedanja Međuvladinog komiteta za trgovinu, ekonomsku i naučno-tehničku saradnju između Republike Srbije i Ruske Federacije u okviru koga će Radna grupa za poljoprivredu razmotriti nove mogućnosti i potencijale za unapređenje saradnje u oblasti poljoprivrede između dve zemlje.

Foto: Tanjug/Jaroslav Pap Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

MILOŠ TEŠANOVIĆ JE POLJOPRIVREDNIK: Svu hranu proizvodi sam, EVO I KAKO (FOTO)

Povećanje izvoza poljoprivredno-prehrambenih proizvoda na tržište Ruske Federacije je od velikog značaja za oporavak, bolje korišćenje potencijala i rast srpske privrede, navodi se u saopštenju.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zemljoradnik

    6. septembar 2016 | 15:43

    Potrebna nam je jeftina i jednostavna ruska mehanizacija. Ova zapadna je preskupa i za kupovinu i za odrzavanje. Mali vocarski traktor italijsnske proizvodnje kosta 20.000 evra, a da ne spominjem velike brendirane traktore. Kombajni jos skuplji. Samo ih tajkuni kupuju, prosecan poljoprivrednik niti moze da ga kupi, niti mu je potreban.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA