≫ 

Lončar se požalio na pacijente, a onda mu je Vučić odbrusio i nasmejao sve prisutne

Premijer Aleksandar Vučić je upitao u čemu je problem ako neko neće da ide kod lekara, rekavši da i on ne voli da ide tamo, a Lončar je odgovorio da se zbog toga ne dijagnostikuje bolest na vreme i da je to skuplje za državu

  • 24

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je danas da su prevencija i skrining osnov za smanjenje dijabetesa u Srbiji, ali da je problem da se napravi nacionalni registar obolelih, jer se građani ne odazivaju pregledima na poziv savetovališta.

 

Lončar je na skupu "Nordijske inovacije u biznisu" rekao da su osnovana savetovališta i napravljen sistem kako bi se registrovali svi dijabetičari u zemlji, čime bi se državi uštedela sredstva za saniranje posledica bolesti u poodmakloj fazi.

 

Premijer Aleksandar Vučić je upitao u čemu je problem ako neko neće da ide kod lekara, rekavši da i on ne voli da ide tamo, a Lončar je odgovorio da se zbog toga ne dijagnostikuje bolest na vreme i da je to skuplje za državu.

 

Vučić: Sviđa mi se ideja o plaćanju poreza mobilnim telefonom

 

- Rešite to - rekao je premijer, dodajući: "Zašto da budali kao ja plaćate više, zato što neće da ide kod doktora", rekao je Vučić, što je izazvalo smeh kod učesnika panela.

 

Lončar: Zdravstveni sistem mora da funkcioniše bez obzira na to ko ga vodi

 

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

 

Lončar je rekao i da je formirana Komisija vlade koja će se baviti izradom strategije do 2020. i inovativnim lekovima i dodao da je cilj da se uvođenjem novih lekova smanje cene starih.

 

Volite da igrate TENIS? Prijavite se na ovaj TURNIR i spasićete mnoge živote!

 

Predrag Radošević, generalni direktor farmaceutske kompanije "Novonordisk" rekao je na panelu da je posle IT sektora oblast kliničkih ispitivanja najveći potencijal Srbije za inostrana ulaganja.

 

Foto: PIxabay

Foto: PIxabay

 

On je rekao da se unapređivanjem terapija, odnosno inovacijama u farmaceutskoj industriji, praktično štede troškovi koji su mnogo veći ako se bolest tretira kada uzme maha.

 

Vučić: Srbiji ide dobro, ali smo izgubili radne navike i daleko smo od nordijskih zemalja

 

Dodao je da se dve trećine budžeta troši upravo na saniranje posledica komplikacija koje bolesti izazovu u poodmakloj fazi i da bi rashodi korišćenjem inovativnih lekova mogli da se smanje.

 

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Iju

    6. septembar 2016 | 16:19

    Duhovito nema sta

  • ATIMUS

    6. septembar 2016 | 22:13

    Loncar je u pravu ...prevencija ce smanjiti broj obolelih kao invalida

  • Istina boli...

    6. septembar 2016 | 15:58

    Kada bi AV isao kod lekara kao i svaki obican gradjanin pa preko zakazivanja kod doktora opste prakse pa onda cekanje po 3-4 sata preko toga pa zakazivanja kod specijaliste za 4,5,6 meseci ... Za sve to vreme kod privatnika koji ti smanji platu na nizu od minimalca za 60% tako da nisi u mogucnosti da kupis neophodne lekove ti budi zdrav! Premijeru, mi ocigledno zivimo u razlicitim drzavama!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA