Ministarka Kuburović i šef Misije OEBS-a o reformi pravosuđa

Ministarka Kuburović je upoznala ambasadora sa planovima Ministarstva pravde u narednom periodu, koji pored ostalog podrazumevaju i pripremu kako novih zakona, tako izmene i dopune postojećih, a u cilju borbe protiv porodičnog nasilja, korupcije i organizovanog kriminala

  • 0

Ministarka pravde Nela Kuburović i šef Misije OEBS u Srbiji ambasador Peter Burkhard razgovarali su o dosadašnjoj saradnji u oblasti unapređenja efikasnosti pravosuđa i reformama pravosudnog sistema u Srbiji, saopšteno je danas iz ministarstva pravde.

NELA KUBUROVIĆ: Uskoro novi zakon o poreklu imovine

Kuburović i Burkhard su se saglasili da je dosadašnja saradnja bila izuzetno dobra, ali da uvek postoje mogućnosti za njeno dalje unapređenje.

Ministarka je, kako je navedeno u saopštenju, zahvalila ambasadoru na dosadašnjoj podršci i ukazala da je ona bila od velike važnosti kada je u pitanju podrška žrtvama i svedocima, obuka sudija, ujednačavanje sudske prakse, kao i dalje jačanje vladavine prava.

Ministarka Kuburović: Sudovi i tužilaštva počela sa redovnim radom

Upoznala je ambasadora sa planovima Ministarstva pravde u narednom periodu, koji pored ostalog podrazumevaju i pripremu kako novih zakona, tako izmene i dopune postojećih, a u cilju borbe protiv porodičnog nasilja, korupcije i organizovanog kriminala.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Burkhard je istakao da je unapređenje vladavine prava jedna od ključnih reformi u Srbiji, kao i da je otvaranje poglavlja 23 i 24 upravo pokazatelj da je Srbija napravila korake napred ka tom cilju.

NAPOKON U SRBIJI: Od danas možete pratiti vaš prekršajni predmet i na Internetu!

On je izrazio zainteresovanost i za notarski sistem u Srbiji, kao i za funkcionisanje i rad Državnog pravobranilaštva i Upravnog suda.

Šef misije OEBS-a je poželeo ministarki Kuburović uspeh u daljem radu i poručio da će ta misija nastaviti da pruža podršku Srbiji u cilju unapređenja pristupa pravdi i poboljšanju efikasnosti pravosudnog sistema.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA