Prvi dan tehničkih razgovora Beograda i Prištine završen, sporne registarske tablice

Osnovna tema današšnjeg sastanka ekspertskih grupa bila je implementacija dogovora o slobodi kretanja

  • 8

U Briselu je neššto pre 20 časova završšen prvi dan razgovora u okviru nove runde tehničkog dijaloga Beograda i Prišštine.

ĐURIĆ UPOZORAVA: Situacija na Kosovu i Metohiji - ZAPALJIVA!

Osnovna tema današšnjeg sastanka ekspertskih grupa bila je implementacija dogovora o slobodi kretanja odnosno pitanje koriššćenja registarskih tablica za vozila sa teritorije Kosova.

Sušština problema je, kako su naveli izvori bliski delegaciji Beograda, u zahtevu Prišštine da se koriste statusno prejudicirajuće tablice tzv. Republike Kosovo sa oznakama RKS, kako za Srbe sa Kosova i Metohije tako i za sve stanovnike KiM prilikom tranzita kroz Srbiju, što nije u skladu sa Ustavom Republike Srbije.

Po završšetku prvog, od tri planirana dana razgovora u Briselu, učesnici dijaloga se nisu obratili javnosti sa detaljima sastanka.

Očekuje se da se tehnički dijalog Beograda i Prišštine nastavi sutra u zgradi Evropske diplomatske služžbe, a da teme razgovora budu katastri, priznavanje diploma i ključno pitanje formiranja Zajednice srpskih opšština.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Stefan

    7. septembar 2016 | 22:59

    Nije mi jasno ,ako ih ne priznajemo,zasto onda pregovaramo sa njima o bilo cemu?????

  • Gg

    7. septembar 2016 | 22:54

    Sa kakve licne karte putuju od Kosova za srbiju , a pise republika kosovo na licne karte I kako Djuric petlja da ne priznamo republiku Kosovo.ma idi begaj samo sto dugovlaci sporazum , srbija toni.

  • Pakistanac

    7. septembar 2016 | 22:25

    Kako nasi pricaju sa politicarima nepriznate drzave?Konacno treba da prestanu da se foliraju i da prihvate stvari onakve kakve jesu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA