≫ 

Ovako su srpski političari islamskim vernicima čestitali BAJRAM!

- Želim vam dobro zdravlje, napredak i sreću u porodici, a sa susedima dobru volju, mir i razumevanje - glasi čestitka srpske političarke Zorane Mihajlović

  • 26

Potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastruktrue Zorana Mihajlović čestitala je danas građanima islamske veroispovesti Kurban bajram.

"BAJRAM ŠERIF MUBAREK OLSUN": Evo šta STVARNO znači čestitka, koju danas izgovaraju svi muslimani!

- Građanima Srbije islamske veroispovesti čestitam praznik Kurban-bajram, uz želju da u vaše domove unese mir i blagostanje, a među susedima, ma koje veroispovesti bili, osnaži toleranciju i solidarnost - rekla je Mihajlović u čestitki.

Ona je navela da je različitost bogatstvo koje treba čuvati i negovati.

- Različitost je bogatstvo koje kao društvo treba da čuvamo i negujemo jer samo kroz saradnju i zajedništvo Srbiju možemo učiniti dobrim mestom za život, po meri svih njenih građana. Želim vam dobro zdravlje, napredak i sreću u porodici, a sa susedima dobru volju, mir i razumevanje - napisala je Mihajlovićeva.

Takođe, prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić čestitao je danas Kurban bajram reisu-ul-ulemi Islamske zajednice Srbije Seadu Nasufoviću i građanima koji slave ovaj verski praznik, saopštilo je Ministarsvo spoljnih poslova.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

- U ime Ministarstva spoljnih poslova i u svoje lično ime vama i svim građanima islamske veroispovesti upućujem najiskrenije čestitke povodom velikog verskog praznika Kurban bajrama - rekao je Dačić.

Šef srpske diplomatije je kazao da nas Bajram iznova podseća na neprolazne vrednosti uzajamnog uvažavanja i zajedničkog života.

- Neka nam ovaj praznik nade i vere u bolju budućnost, bude podsticaj da istrajemo na putu pobede ljubavi nad mržnjom, dobra nad zlom i istine nad laži, jer mi znamo da je sadašnjost onakva kavom je mi stvaramo i zato je moramo stvarati za sve nas", naveo je on.Dačić je izrazio nadu da ćemo u svim svojim različitostima istrajati u svemu i brinuti jedni o drugima - navodi se u saopštenju.

Čestitku vernicima uputio je i lider LDP Čedomir Jovanović.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • S verom u Boga i Otadzbinu

    12. septembar 2016 | 15:57

    A ko je Cedi cestitatao pa i on slavi,evo ja cu Cedo Bajram šerif mubarek olsun ,proslavi praznik lepo i da ti se sve zelje ispune a ako mozes nas Srbe ostavi malo na miru!

  • Teslina naslednica

    12. septembar 2016 | 21:15

    Svim vernicima islamske veroispovesti zelim da praznik provedu u miru, sreci i blagostanju.

  • Sultan od bosne

    12. septembar 2016 | 22:23

    Bajram cestitam svim muslimanima u srbiji i sirom svjeta hvala

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA