≫ 

DAČIĆ: Nema elementarnih uslova za održivi povratak na Kosovo!

Dačić je u razgovoru sa specijalnim izvestiocem UN za ljudska prava interno raseljenih lica Čalokom Bejanijem rekao da nadležne institucije Srbije godinama ulažu vanredne napore da pruže pomoć ljudima s Kosova

  • 6

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da na Kosovu nema "elementarnih uslova za održivi povratak" zbog čega je broj povratnika i dalje "poražavajuće mali".

Dačić: Hrvatska je antisrpstvo usvojila kao ideologiju!

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da na Kosovu nema "elementarnih uslova za održivi povratak" zbog čega je broj povratnika i dalje "poražavajuće mali".

Dačić je u razgovoru sa specijalnim izvestiocem UN za ljudska prava interno raseljenih lica Čalokom Bejanijem rekao da nadležne institucije Srbije godinama ulažu vanredne napore da pruže pomoć ljudima s Kosova u dugotrajnom internom raseljenju, uključujući stambena rešenja za one koji odluče da se integrišu.

Bejani je rekao da postoji potreba za stvaranje uslova za trajna rešenja za interno raseljena lica koja uključuju povratak i integraciju, saopštilo je ministarstvo spoljnih poslova Srbije.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Za održivi povratak na Kosovo neophodan je veće angažovanje na bezbednosti i sigurnosti povratnika, kao i na ostvarivanju imovinskih prava interno raseljenih lica, rekao je Bejani.

On je pohvalio što u Srbiji postoje struktura i institucije za rešavanje pitanja raseljenja i istako značaj pregovora o pristupanju Srbije Evropskoj uniji, posebno Poglavlja 23, kao i dijaloga Beograd-Priština za rešavanje pitanja internog raseljenja, navodi se u saopštenju.

(Telegraf.rs/Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bojana

    12. septembar 2016 | 22:40

    Pa tolika li je Srbija sto ljudima nedaju ovde da zive nego ih salju u vatru kazu pomazu oni kome sebi da ja mogu reci jasno i glasno da nista nisam dobila od drzave ili donacije jos uvek zivim kao pitstanar i kad god pitam dali ima nesto kaze za vas nema trenutno nista e nemogu vise da cutim

  • Gazda Mujo

    13. septembar 2016 | 01:28

    Prodali sve u KiM zato nemaju gde da se vrate,,,,, ali zato zive kao grofovi u Srbiju.

  • Драган

    13. septembar 2016 | 11:34

    Српске власти нису довољно активне на плану повратка прогнаних.О томе се не разговара са шиптарима већ са УН чији су Косово и Метохија Протекторат.Сви српски захтеви морају да се одвијају преко УН-а.Сваког дана српска Влада мора да пошаље списак људи спремних за повратак.Дачића интересују коферчићима а не судбина српске нације.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA