AMBASADOR BELORUSIJE POSETIO NOVI SAD: Bilateralna i regionalna saradnja prioritetne (FOTO)

Gradonačelnik i ambasador su razgovarali o bilateralnoj i regionalnoj saradnji, a istaknuto je da su oblasti ekonomije, poljoprivrede i kulture primarne za dalju saradnju, a bilo je reči i o iznalaženju načina za privlačenje investitora u Novi Sad

  • 0

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević primio je u Gradskoj kući ambasadora Belorusije u Srbiji Nj.E. Vladimira Čuševa, kao i delegaciju Ministarstva poljoprivrede i prehrane Republike Belorusije.

 

Gradonačelnik i ambasador su razgovarali o bilateralnoj i regionalnoj saradnji, a istaknuto je da su oblasti ekonomije, poljoprivrede i kulture primarne za dalju saradnju, a bilo je reči i o iznalaženju načina za privlačenje investitora u Novi Sad.

 

Ambasador Republike Belorusije Nj.E. Vladimir Čušev ocenio je da je saradnja Belorusije, kako sa državom Srbijom, tako i sa pokrajinom Vojvodinom sve jača, a da se i kroz međugradsku saradnju sve više učvršćuju tradicionalno dobri odnosi Srbije i Belorusije.

 

Foto: novisad.rs

Foto: novisad.rs

 

Delegaciju Ministarstva poljoprivrede i prehrane Republike Belorusije predvodio je zamenik ministra poljoprivrede i prehrane Republike Belorusije Vladimir Grakun, koji je rekao da je pre posete Gradskoj kući bio upriličen i uspešan sastanak sa stručnjacima i rukovodstvom Instituta za ratarstvo i povrtarstvo „NS seme“, a da je najviše apostrofirana razmena poljoprivrednih proizvoda kao oblik saradnje, kao i učešće na sajmovima poljoprivrede u obe zemlje.

 

Foto: novisad.rs

Foto: novisad.rs

 

Gradonačelnik je razgovarao sa delegacijom iz Belorusije i o kulturnoj saradnji, a tom prilikom je pružena puna podrška Gradu Novom Sadu u procesu kandidature za Evropsku prestonicu kulture 2021. godine.

 

Sagovornici su se složili da je veoma značajno aktivno održavati međusobne veze dve zemlje, kako gradova-pobratima Novog Sada i Gomelja, tako i regija i naroda Belorusije i Srbije.

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA