• 83

VUČIĆ: Francuske kompanije će sve više ulagati u Srbiju!

Premijer Vučić zahvalio je na podršci Francuske evropskom putu Srbije

  • 83

Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić započeo je prvi dan boravka u Francuskoj radnim doručkom sa predsednikom Senata Žerardom Laršerom, sa kojim je razgovarao o unapređenju bilateralnih odnosa, kao i saradnji Senata i Narodne skupštine Republike Srbije, situaciji u regionu Zapadnog Balkana i migrantskoj krizi.
SASTANAK VUČIĆA I LARŠERA U PARIZU: Francuska zna koliko je važna uloga Srbije u regionu! (FOTO)

Premijer Vučić zahvalio je na podršci Francuske evropskom putu Srbije i naglasio da se nada da će, nakon uspešnih ekonomskih reformi, Srbija postati još privlačnija za ulaganje francuskih kompanija.
- Nadamo se uspostavljanju mnogo bližih odnosa, kako političkih, tako i ekonomskih - istakao je Vučić i dodao da je neophodno raditi na jačanju trgovinske razmene dveju zemalja.
Predsednik francuskog Senata Laršer rekao je da su odnosi Srbije i Francuske zasnovani na stogodišnjem prijateljstvu i savezništvu, kao i da su naše dve zemlje bile jedna uz drugu i u najtežim trenutcima. On je naglasio da Francuska zna koliko je važna uloga Srbije u regionu Srbije u regionu Zapadnog Balkana i da se zbog toga veoma zalaže za što skorije priključenje Srbije EU.
Premijr Vučić nastavlja posetu Francuskoj učešćem na poslovnoj konferenciji o Srbiji na kojoj učestvuje oko 80 francuskih kompanija, koje su zainteresovanje za poslovanje u Srbiji, kao i susretom sa francuskim premijerom Manuelom Valsom.
(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ljiljana

    Ovoliko botova na zadatku? Kako samo sebe zavaravaju da im gradjani veruju.

  • nikola

    Svaka nova investicija je dobro došla, a koliko vidim posle ove posete Vučića Francuskoj, biće ih još dosta.

  • bilha

    Samo politicki stabilna zemlja je privlacna za ulaganje.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima