VUČIĆ DRŽI PREDAVANJE NA UNIVERZITETU U FRANCUSKOJ: Stabilan Balkan kao uslov napretka Evrope

On je tokom posete razgovarao sa državnim vrhom, učestvovao na poslovnom forumu i razgovarao sa predstavnicima velikih francuskih kompanija

  • 75

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić nastavlja trodnevnu posetu Francuskoj, a danas će održati predavanje na Univerzitetu Političkih nauka (SceincesPo) u Parizu, na temu "Stabilan Balkan kao uslov napretka Evrope".

Francuski premijer priredio svečanu večeru Aleksandru Vučiću

On je tokom posete razgovarao sa državnim vrhom, učestvovao na poslovnom forumu i razgovarao sa predstavnicima velikih francuskih kompanija.

RAZGOVARALO SE O ULAGANJIMA: Premijer Vučić očekuje novi talas investicija iz Francuske (FOTO)

Proces evropskih integracija Srbije, jačanje saradnje dveju država u tom procesu, ali i na bilateralnom nivou, a posebno na ekonomskom planu, u centru su pažnje, a u srpskoj delegaciji su i ministri Vlade Srbije.

Foto: Tanjug/VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ SLUZBA ZA ODNOSE ZA JAVNOSCU Foto: Tanjug/VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ SLUZBA ZA ODNOSE ZA JAVNOSCU

 

Predsednik Vlade Srbije razgovarao je u četvrtak u Parizu sa premijerom Francuske Manuelom Valsom.

Vučić je rekao da je sa francuskim kolegom razgovarao o suštinskim problemima za sve države i naglasio da u Francuskoj poštuju politiku Srbije i rezultate u reformama. Vučić je u četvrtak govorio i na poslovnoj konferenciji o Srbiji u asocijaciji "Biznis Frans", na kojoj su učestvovali predstavnici oko 80 francuskih komanija, koje su zainteresovane za ulaganje u Srbiji.

On je pozvao francuske kompanije da u što većem broju dođu u Srbiju i dodao da trgovinska razmena može biti veća, kao i da Srbija očekuje rast od tri odsto ove godine.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lena

    16. septembar 2016 | 14:36

    Vucic je sigurno odrzao ubedljivo predavanje jer ima dosta iskustva sto se tice odrzavanja stabilnosti u regionu.

  • Danijel

    16. septembar 2016 | 13:49

    Srbija zahvaljujući velikom trudu i radu pre svega premijera Vučića, krupnim koracima ide napred ka EU. Poseta Francuskoj i sastanak sa najvišim državnim vrhom, učestvovanje na poslovnom forumu i razgovar sa predstavnicima velikih francuskih kompanija a danas i predavanje na prestižnom univerzitetu, doprineće još boljoj ekonomskoj i političkoj saradnji između dve zemlje.

  • Sonja

    16. septembar 2016 | 12:20

    Vučić je čovek koji ima šta da kaže, i to pametno da kaže.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA