• 52

DEVENPORT: U fokusu je nezavisnost i efikasnost sudstva Srbije

- To će biti u fokusu naše pažnje u idućem periodu - rekao je Majkl Devenport

  • 52

Borba protiv korupcije, sloboda medija, nezavisnost institucija i pravosuđa su oblasti koje su prioriteti u programu IPA programa u Srbiji, izjavio je danas šef Delegacije EU u Srbiji Majkl Devenport.
Devenport je novinarima u pauzi Međuparlamentarne konferencije posvećenoj nadzoru nad IPA fondovima, rekao da će svi ovi programi biti nastavljeni naročito kada je reč o nezavisnosti i efikasnosti sudstva.

- To će biti u fokusu naše pažnje u idućem periodu - rekao je on.
Devenport je naveo da će biti nastavljena i saradnja i sa Vladom Srbije kad je reč o pravosuđu, ali i sa civilnim društvom u sim ovim oblastima.
Navodeći da je bitna uloga Parlamenta, Devenport kaže da nije slučajno da se ta Međuparlamentarna konferencija na kojoj učestvuju parlamentarci iz Evropskog i parlamenata regiona organizovana u Skupštini, navodeći da parlamenti u svakoj zemlji imaju veoma bitnu kontrolnu ulogu.
Devenport je najavio i intenziviranje kontakata i veza sa skup0štinskim odborom za EU integracije.
(Telegraf.rs / Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • GOJKO

    Pažljivo uporedjujući izvetaj o stanju Srbiji g.Devenorta i izveštaj o radu zaštitnika g.Jankovićča dobijam potpuno jasan utisak da ih je ista ekipa pravila, ista moždana vijuga, neverovatno, oba su politički pamfleti, s tim što je Devenportov sa puno špijunskih detalja koje on ne bi smeo da pominje u izveštaju jer ga to razotkriva kao agenta i to nije njegiv posao da Srbiju špijunira.

  • Miki55

    Ovaj coivek nema vise nikakve veze sa Srbijom i ne znam odakle mu tolika sloboda da nesto prica o nama.

  • filip

    Vuk dlaku menja, ali cud nikada..tako da ovom coveku ne traba verovati, ocigledno da ima skrivene ciljeve, cim neke dobre stvari kritikuje..

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima