• 29

Vučić sastankom sa Bartolonom zaključio posetu Francuskoj

Premijer Srbije je preneo da u Francuskoj poštuju politiku Srbije i rezultate naših reformi,

  • 29

Premijer Aleksandar Vučić završio je večeras posetu Francuskoj susretom sa predsednikom Narodne skupštine Klodom Bartolonom, sa kojim je razgovarao o bilateralnoj saradnji, podršci Francuske evropskom putu Srbije i ekonomskoj saradnji dveju zemalja.
VUČIĆ DRŽI PREDAVANJE NA UNIVERZITETU U FRANCUSKOJ: Stabilan Balkan kao uslov napretka Evrope

Bartolon je naglasio da Srbija ima podršku Francuske, koja je prepoznala volju srpske vlade da zemlju vodi u Evropsku uniju i čestitao Vučiću na rezultatima izbora.
Premijer je istakao potrebu jačanja trgovinske razmene između dveju zemalja i zahvalio Francuskoj na podršci evrointegracijama Srbije. "Francuska na Balkanu ima jednog velikog prijatelja na koga uvek može da računa, kao što mi znamo da možemo da računamo na vas", istakao je premijer Vučić i uputio poziv predsedniku skupštine Bartolonu i parlamentarnoj delegaciji da posete Srbiju.
Vučić je obavestio predsednika skupštine Bartolona o razgovorima sa francuskim kompanijama i njihovom učešću u infrastrukturnim projektima u Srbiji, navodi se u saopštenju Vlade Srbije.
Tokom trodnevne posete srpske delegacije Francuskoj, u fokusu su bili proces evropskih integracija Srbije, jačanje saradnje dveju država u tom procesu, ali i na bilateralnom niovu, a posebno na ekonomskom planu, kao i regionalna pitanja i migrantska kriza.
Premijer je razgovarao sa državnim vrhom Francuske i predstavnicima velikih francuskih kompanija, učestvovao na poslovnom forumu, a održao je i predavanje studentima prestižnog Univerziteta političkih nauka (Sceinces Po) na temu "Stabilan Balkan kao uslov napretka Evrope".
PREMIJER FRANCUSKE: Podržavamo Srbiju na evropskom putu i ekonomskom napretku!
U razgovoru sa Vučićem, francuski premijer Manuel Vals rekao je da ta zemlja podržava Srbiju na evropskom putu i da želi da učestvuje u njenom ekonomskom napretku.
Foto: Tanjug/VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ SLUZBA ZA ODNOSE SA JAVNOSCU

Foto: Tanjug/VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ SLUZBA ZA ODNOSE SA JAVNOSCU


Vučić je preneo da u Francuskoj poštuju politiku Srbije i rezultate naših reformi, a da je premijer Manuel Vals, koji je uveče priredio i svečanu večeru za srpskog premijera, pokazao iskreno i lično prijateljstvo prema Srbiji.
Predsednik vlade je govorio i na poslovnoj konferenciji o Srbiji u asocijaciji Biznis Frans i pozvao francuske kompanije da ulažu u Srbiju, ističući da će im naša zemlja ponuditi bolje uslove za poslovanje od bilo koje zemlje u regionu.
Nakon sastanka sa predstavnicima francuskih kompanija, Vučić je rekao da očekuje novi talas investicija, kao i da je u Parizu bilo reči o ulaganjima u infrastrukturne projekte, izgradnji metroa, toplovoda i rekonstrukciji aerodroma "Nikola Tesla".
Vučić je danas održao predavanje studentima jednog od najprestižnijih fakulteta u svetu, poručivši da Balkan ponovo postaje značajan region za celu Evropu, a Evropska unija više nije samo san, već realnost.
VUČIĆ JASAN: Srbija ne može da bude prva i poslednja odbrana Evrope od migranata!
U srpskoj delegaciju su bilii i ministri Jadranka Joksimović, Goran Knežević, Nebojša Stefanović, kao i gradonačelnik Beograda Siniša Mali.
(Telegraf.rs / Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • деки

    Европа брод који сигурно тоне.. неће нама ово бити први пут да срљамо где не треба!

  • FOTO

    Posete premijera Srbije Vučića Francuskoj je pokazala svu državmičku mudrost Vučića i najavila srpski hod ka EU sa ubrzanim tempom i povratak starog prijateljstva Srbije i Francuske.

  • Lazo

    Srbiji jedna ovakva poseta francuskoj dize renome u celom svetu.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima