• 6

Vulin: EU nije cilj, već put ka društvu kakvo želimo da bude

- Poglavlje 2 u pristupnim pregovorima sa EU, koje se odnosi na slobodno kretanje radne snage, može da bude otvoreno i da se pred Vladu izađe sa pregovaračkom pozicijom, ali da za poglavlje 19, koje se odnosi na socijalnu politiku i zapošljavanje, treba još preći značajan put - rekao je Vulin

 • 6

Ministar za rad, zapošljavanje, socijalna i boračka pitanja Aleksandar Vulin izjavio je danas da Vlada Srbije sprovodi politiku evropskih integracija, ali u skladu sa onim što je dobro za građane Srbije.
Evo kada ćemo saznati KONAČNU ODLUKU o ulaznicama u zemlje EU: Cena čak i veća od 13 evra?

- Mi jesmo okrenuti ka Evropskoj uniji, ali smo okrenuti i sebi. Evropska unija za nas nije cilj, nego put ka društvu kakvo želimo da bude - rekao je Vulin na otvaranju konferencije "Izazovi pristupanja Srbije Evropskoj uniji" koju su organizovali ambasada Austrije i Zavod za socijalno osiguranje Srbije.
Vulin je rekao da Srbija EU ne doživljava kao "bezgrešnu", niti kao "Boga na zemlji" koji je savršen, nego teži ka Evropskoj uniji vodeći računa da su njeni građani na prvom mestu.
To je, naveo je, odnos poštovanja i realnih interesa.
Govoreći o stvarima na koje Srbija ne može da utiče, kao što je pitanje da li je EU umorna od proširenja, Vulin kaže da možemo da utičemo na to Srbija bude za ugled i zemlja koju žele u EU kao partnera i u kojoj građani dobro žive.
- Ne znam kakva će biti politička klima u EU, ali znam da ćemo učiniti sve da Srbija bude bolje mesto za život - rekao je Vulin.
On je rekao da je na nama da menjamo Srbiju na bolje, ali ne zato što to drugi žele, nego zato što su to dobre stvari za život.
Vulin je rekao da poglavlje 2 u pristupnim pregovorima sa EU, koje se odnosi na slobodno kretanje radne snage, može da bude otvoreno i da se pred Vladu izađe sa pregovaračkom pozicijom, ali da za poglavlje 19, koje se odnosi na socijalnu politiku i zapošljavanje, treba još preći značajan put.
On je objasnio da se od Srbije traži da pojača socijalni dijalog, što je dobro da se uradi, te da se bori protiv siromaštva.
(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

 • Jeretik

  Bivsi levicar , sada borac za interese krupnog kapitala , bolje mu je da cuti .

  7
  0

  Podelite komentar

 • Milorad

  glupost veca nemoze biti,pa ima vise kulture u nasim selima nego u cjeloj evropi,prodajete srpski narod kao roblje,ako ima pameti onda ce ostati kod kuce i dizati Srbiju a ne evropu.

  7
  0

  Podelite komentar

 • Teodora

  Pojasnite koji to mi zelimo?

  5
  0

  Podelite komentar

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima