• 89

PLATA U SRBIJI NAREDNE GODINE 450 EVRA: Premijer očekuje za dve godine još veću!

- Srbija će imati najveći privredni rast u ovom delu Balkana. Prvi put imamo suficit u trgovinskoj razmeni sa svim zemljama bivše SFRJ, izuzimajući Sloveniju. Izvoz je za 4,5 odsto veći od uvoza - istakao je Vučić

  • 89

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da očekuje da prosečne plate u Srbiji 2017. godine budu 450 evra, a u 2018. da iznose 500 evra.
Vučić je za RTS izjavio da je javni dug Srbije za osam meseci ove godine smanjen za 610 miliona evra i iznosi 71,9 odsto bruto domaćeg proizvoda (BDP), iako je  bilo planirano da njegovo učešće u BDP-u bude 78 do 79 odsto.

Vučić: Želeo sam još dve promene u Vladi, ali nisam imao snage, o predsedničkim izborima za šest meseciNa njegovo smanjenje, kako kaže, uticalo je razdruživanje od 410 miliona evra, a 200 miliona evra po osnovu promene kursa dolara i evra.
Privredni rast je za šest meseci ove godine 2,9 odsto, a Vučić je najavio da će ove godine biti najveći u ovom delu Balkana.
Vučić: Bićemo zemlja ljudi koji se takmiče i pobeđuju najbolje
Kako je izjavio, suficit u budžetu Srbije trenutno je 35 milijardi dinara.
- Srbija će imati najveći privredni rast u ovom delu Balkana. Prvi put imamo suficit u trgovinskoj razmeni sa svim zemljama bivše SFRJ, izuzimajući Sloveniju. Izvoz je za 4,5 odsto veći od uvoza - istakao je Vučić.
(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • toplistanadrealista

    450? To dobro?

  • Uroš

    Samo mom caletu da vrate 30 soma sto su mu oduzeli i hice do jaja

  • Dragan

    Ako minimalac ostane isti a prosečna bude toliko-jadni mi!

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima