• 0

SASTANAK SVIH MINISTARA KULTURE: Ivan Tasovac nije došao na razgovor sa svojim prethodnicima i naslednikom!

Vladan Vukosavljević kazao je da je ovo prvi u nizu sastanaka koje će imati, ne samo sa bivšim ministrima, nego i sa drugim kulturnim poslenicima.

  • 0

Ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević organizovao je danas neformalni susret na koji su pozvani svi ministri kulture od uvođenja višestranačja.
MINISTAR KULTURE, VLADAN VUKOSAVLJEVIĆ: Postali smo žrtve zabave i spektakla

Pozivu su se odazvali Dragan Kojadinović, Vojislav Brajović, Bratislav Petković, Nebojsa Bradić i Branislav Lečić.
VELJA IDE NA NOVU FUNKCIJU: A evo šta će sad da rade ostali bivši ministri iz VUČIĆEVE VLADE
Vukosavljević je rekao da je sa bivšima ministrima razgovarao o njihovim iskustvima i kako oni svojim iskustvom mogu da pomognu, kao i o stanju na srpskoj kulturnoj sceni.
- Mi smo na stanovištu, a to je i bio osnov za ovaj susret, da je kultura pitanje tradicije, kontinuiteta i ljudi koji se bave poslovima iz oblasti kulture. Nesumnjivo je da bivši ministri imaju veliki potencijal da svojim iskustvom, znanjem i dobrom voljom pomognu našim naporima da kulturnu scenu i procese unapređujemo - istakao je Vukosavljević.
On je kazao da je ovo prvi u nizu sastanaka koje će imati, ne samo sa bivšim ministrima, nego i sa drugim kulturnim poslenicima.
Vukosavljević je naglasio da je današnji suret simbolično trebalo da afirmiše stav da je kultura kontinuitet, a u suštinskom smislu je bio početak dijaloga koji treba da doprinese novim idejama, novim koncepcijama, podeli iskustava u ambijentu koji će biti podsticajan za našu kulturnu sredinu.
Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić


Ministar je izrazio uverenje da će ovakvi susreti dovesti do odličnog rezultata i kao neke od tema koje su iznete tokom današnjeg, prvog susreta pomenuo neophodnost podsticanja i afirmacije opštih kulturnih vrednosti u društvu, kulture govora i jezika, kao i da je potrebno doneti nekoliko važnih zakona.
- Zakoni jesu takvi da kultura može uspešnije da se formira, razvija i deluje. To su zakoni o pozorištu, kinematografiji, zaštiti kulturne baštine - naveo je Vukosavljević.
Printksin: Tanjug

Printksin: Tanjug


Ministar se osvrnuo i na činjenicu da je članovima Nacionalnog saveta za kulturu istekao mandat, ističući da će oni tu funkciju obavljati do imenovanja novog saveta što će biti, kako je rekao, vrlo brzo i u zakonskom roku.
- Očekujemo da Nacionalni savet za kulturu preuzme čvršću i odlučniju ulogu, savetodavnu, ali veoma važnu u našem sistemu - rekao je Vukosavljević, pomenuvši i kontruktivan dijalog sa predsednicom Narodne skupštine i skupštinskog odbora za kulturu Majom Gojković o tome kakva će biti zakonodavna aktivnost u narednom periodu.
- Više aktivosti se odvija paralelno i sa optimizmom očekujem nastavak našeg posla - rekao je Vukosavljević.
Sa sastanka je jedini izostao dosadašnji ministar kulture Ivan Tasovac.
(Telegraf.rs / Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima