SASTANAK SVIH MINISTARA KULTURE: Ivan Tasovac nije došao na razgovor sa svojim prethodnicima i naslednikom!

Vladan Vukosavljević kazao je da je ovo prvi u nizu sastanaka koje će imati, ne samo sa bivšim ministrima, nego i sa drugim kulturnim poslenicima.

  • 0

Ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević organizovao je danas neformalni susret na koji su pozvani svi ministri kulture od uvođenja višestranačja.

MINISTAR KULTURE, VLADAN VUKOSAVLJEVIĆ: Postali smo žrtve zabave i spektakla

Pozivu su se odazvali Dragan Kojadinović, Vojislav Brajović, Bratislav Petković, Nebojsa Bradić i Branislav Lečić.

VELJA IDE NA NOVU FUNKCIJU: A evo šta će sad da rade ostali bivši ministri iz VUČIĆEVE VLADE

Vukosavljević je rekao da je sa bivšima ministrima razgovarao o njihovim iskustvima i kako oni svojim iskustvom mogu da pomognu, kao i o stanju na srpskoj kulturnoj sceni.

- Mi smo na stanovištu, a to je i bio osnov za ovaj susret, da je kultura pitanje tradicije, kontinuiteta i ljudi koji se bave poslovima iz oblasti kulture. Nesumnjivo je da bivši ministri imaju veliki potencijal da svojim iskustvom, znanjem i dobrom voljom pomognu našim naporima da kulturnu scenu i procese unapređujemo - istakao je Vukosavljević.

On je kazao da je ovo prvi u nizu sastanaka koje će imati, ne samo sa bivšim ministrima, nego i sa drugim kulturnim poslenicima.

Vukosavljević je naglasio da je današnji suret simbolično trebalo da afirmiše stav da je kultura kontinuitet, a u suštinskom smislu je bio početak dijaloga koji treba da doprinese novim idejama, novim koncepcijama, podeli iskustava u ambijentu koji će biti podsticajan za našu kulturnu sredinu.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Ministar je izrazio uverenje da će ovakvi susreti dovesti do odličnog rezultata i kao neke od tema koje su iznete tokom današnjeg, prvog susreta pomenuo neophodnost podsticanja i afirmacije opštih kulturnih vrednosti u društvu, kulture govora i jezika, kao i da je potrebno doneti nekoliko važnih zakona.

- Zakoni jesu takvi da kultura može uspešnije da se formira, razvija i deluje. To su zakoni o pozorištu, kinematografiji, zaštiti kulturne baštine - naveo je Vukosavljević.

Printksin: Tanjug Printksin: Tanjug

Ministar se osvrnuo i na činjenicu da je članovima Nacionalnog saveta za kulturu istekao mandat, ističući da će oni tu funkciju obavljati do imenovanja novog saveta što će biti, kako je rekao, vrlo brzo i u zakonskom roku.

- Očekujemo da Nacionalni savet za kulturu preuzme čvršću i odlučniju ulogu, savetodavnu, ali veoma važnu u našem sistemu - rekao je Vukosavljević, pomenuvši i kontruktivan dijalog sa predsednicom Narodne skupštine i skupštinskog odbora za kulturu Majom Gojković o tome kakva će biti zakonodavna aktivnost u narednom periodu.

- Više aktivosti se odvija paralelno i sa optimizmom očekujem nastavak našeg posla - rekao je Vukosavljević.

Sa sastanka je jedini izostao dosadašnji ministar kulture Ivan Tasovac.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA