NIKOLIĆ: Nećemo dozvoliti da nas bilo ko iznenadi!

Savet za nacionalnu bezbednost još neće držati sednicu povodom političkih tenzija u BiH, ali to ne znači da ne pratimo situaciju

  • 7

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je da Srbija prati situaciju u Bosni i Hercegovini i da neće dozvoliti "da je bilo ko iznenadi".

DODIK PORUČUJE: Ako se zarati, RS ni minute neće ostati u BiH

On kaže da je posle ratnohuškačkih poruka koje su stigle iz Sarajeva prikupio sve relevantne bezbednosne informacije.

Savet za nacionalnu bezbednost još neće držati sednicu povodom političkih tenzija u BiH, ali to ne znači da ne pratimo situaciju, rekao je Nikolić u izjavi za "Večernje novosti".

- Razgovarao sam a predsednikom vlade Aleksandrom Vučićem, predstavnicima pojedinih služzbi ali i načelnikom Generalštaba Vojske Srbije kome sam predočio potrebu da vojska svoje redovne aktivnosti obavlja sa mnogo više paznje zbog okolnosti na koje ne možemo da utičemo i situacije koja nas svakako dotiče - rekao je Nikolić.

Nikolić kaže i da je na zapaljive izjave pojedinaca iz BiH Srbija reagovala više da bi se smirile tenzije u regionu nego što im pridaje značaj.

- O političkim implikacijama bi moglo da se raspravlja nakon bilo kakve reakcije Bakira Izetbegovića, koju s pravom očekujemo. Halilović je minoran političar i s njim bi mogle da raspravljaju neke naše ''junoše'' političari'' - rekao je on.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dejan

    22. septembar 2016 | 11:11

    Republikosrbi imaju sva prava u Bosni kao i drugi narodi. Bolje im je da to čuvaju i da ne traže leba preko pogače. Previše su se oni uobrazili. Pa tako guraju celi region u problema i sukobe. Nikakvu im već podršku od ovoga što imaju ne treba pružiti. Neka se već jednom spuste na zemlju i imaju obzira i prema drugim. I drugim Srbima i prema drugim narodima.

  • Drinjača

    22. septembar 2016 | 11:16

    Svi se mjenjaju ali bi Dodik vječno da sjedi u fotelji. Treba ga zaustaviti prije nego nas sve gurne u provaliju radi svoje fotelje.

  • Gardista

    22. septembar 2016 | 09:53

    Samo umanjujte standard vojsci i gradanima pa ces da se ceses tamo gde te i ne svrbi.Setite se raje samo kad zatreba!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA