Ðurić: Niko iz Prišitne mi se nije izvinio

- Koliko god nas zastrašivali i pokušavali da nas zaplaše, to nece uspeti jer nikada necemo odustati od politike pomirenja i saradnje. Što nas više napadaju, bićemo uporniji - poručio je Ðurić

  • 11

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić kaže da mu se niko od zvanicnika iz Prištine nije izvinio što su u sredu uvece kosovske specijalne jedinice Rosu, u punoj ratnoj opremi, sa nekoliko kombija i marica na prepad pokušali da ga kidnapuju u centru Gračanice.

Ðurić: Zahvaljujući narodu, propao pokušaj mog hapšenja (VIDEO)

Ovu nelegalnu policijsku akciju pokušao je da opravda zamenik ministra spoljnih poslova Kosova Valjon Murtezaj, izjavivši da Ðurić nije poštovao dogovor o posetama zvanicnika Beograda i da je zbog toga vracen u Srbiju.

- Nije tacno da nisam poštovao sporazum, jer je moj dolazak bio najavljen i laž je da sam proteran. Niko ne može da mi ogranici kretanje po Kosovu i Metohiji, niti bih ja na tako nešto pristao. Posle neuspešnog pokušaja proterivanja sa KiM, prema planu sam nastavio svoju posetu južnoj srpskoj pokrajini, a dan kasnije sam iz Gracanice otišao u službenu posetu Raškoj i Kraljevu - rekao je Ðurić za „Politiku”.

NAPETO U GRAČANICI: Policija hoće da protera Đurića sa KiM, meštani ga brane (VIDEO)

On je rekao i da ne zna ko konkretno iz Prištine stoji iza toga, ali smatra da je to urađeno iz politickih razloga s ciljem da se ponizi predstavnik države Srbije.

Ðurić, međutim, ocenjuje da je onaj ko je pokušao da ga uhapsi pokušao da „privede” mir, dijalog, suživot, bolji život i ponajviše bolju buducnost u odnosima Srba i Albanaca na Kosovu.

- Kada sam se vracao sa obeležavanja Male Gospojine, tri kombija i jedna policijska marica punih policijskih specijalaca iznenada je blokirala kretanje mog vozila u centru Gracanice. Iz jednog od kombija izašlo je nekoliko pripadnika policije koji su dotrcali do mojih kola. Oni su, vicuci, zahtevali da izadem iz automobila, pokušavajuci na silu da otvore vrata vozila, ali nisu uspeli - ispričao je Ðurić.

On je rekao da je to neprijatno nadmudrivanje trajalo oko pola sata, a da su žitelji Gracanice izašli iz svojih kuca i krenuli da mu pomognu.

- U jednom trenutku situacija je bila na ivici incidenta. Najvažnije je da je ipak sacuvana prisebnost i da nije došlo do sukoba policije i gradana. Shvativši da nemaju podršku gradana, policajci su se povukli neobavljenog posla i podvijenog repa. Zahvaljujuci narodu, propala je nelegalna akcija mog hapšenja - rekao je Ðurić.

On je najavio i da će na Kosovo ponovo ići za koji dan.

- Koliko god nas zastrašivali i pokušavali da nas zaplaše, to nece uspeti jer nikada necemo odustati od politike pomirenja i saradnje. Što nas više napadaju, bicemo uporniji - poručio je Ðurić.

On smatra i da ovakvo ponašanje pokazuje da vlastima u Prištini posle dugo vremena ne ide i da su postali nervozni.

- Kola su im krenula nizbrdo, pa moraju da pribegavaju takvim metodama - zaključio je Ðurić.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Isuf

    23. septembar 2016 | 10:29

    Albanci su toliko toleranti nemoze biti vise jer da udje jedan kosovski politicar (albanac) u presevo I da se ponasa ko Djuric odmah biga hapsili a ovj trazi izvinjenje pravi ludak.

  • Papagaj

    23. septembar 2016 | 10:06

    A ti baš ocekuješ da ti se neko izvini? Mnogo umišljaš da si neko kome se treba izvinjavati, u ostalom šta si tražio po Kosovu, sedi u Beogred, I onako ništa ne radiš bar ne pravi Srbima dole probleme.

  • zoran

    23. septembar 2016 | 07:16

    E Djuricu,Djuricu!Zar se od konjusara moze ocekivati izvinjenje?Cisto sumnjam i u buducnosti.Konjusari ostaju konjusari.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA