BAKIR IZETBEGOVIĆ NAHVALIO VUČIĆA: Srpski premijer je hrabar lider i glavni akter

- Ja sam nakon toga progovorio sa njim par reči i zahvalio mu, u stvari, na hrabrosti da dođe na jedan takav panel koji je počeo sigurno vrlo neugodno za njega - ipričao je predsedavajući Predsedništva BiH za njujoršku televiziju TV1

Predsedavajući Predsedništva BiH Bakir Izetbegović izjavio je da je srpski premijer Aleksandar Vučić "hrabar lider" i "da je pokazao da je jedan od glavnih aktera i lidera koji može dati doprinos da stvari krenu kuda treba".

Izetbegović izazvao dva puta problem u UN, evo i kako (VIDEO)

- Mislim da je on (Vučić) jedan od glavnih lidera i aktera koji može dati doprinos da stvari krenu kuda treba - rekao je Izetbegović je za njujoršku televiziju TV1 tokom boravka u Njujorku gde je učestvovao na zasedanju Generalne skupštine UN.

Izetbegović je rekao da je Vučić pristankom da u Njujorku učestvuje na panelu posvećenom pomirenju u regionu 20 godina posle Dejtona pokazao i da je "hrabar lider", na čemu mu je, kako je naveo, zahvalio, prenosi današnja "Politika".

Taj panel, na kojem je govorio i načelnik Srebrenice Ćamil Duraković, organizovao je bivši predsednik SAD Bil Klinton.

- Vučić je imao jako dobar nastup, na momente emotivan. Ja sam nakon toga progovorio sa njim par reči i zahvalio mu, u stvari, na hrabrosti da dođe na jedan takav panel koji je počeo sigurno vrlo neugodno za njega, svedočenjem preživele devojke, kojoj su ubijeni otac, majka i braća u Srebrenici. On je imao sve razloge da izbegne takvu situaciju, ali je ipak došao. To rade hrabri lideri - kaže Izetbegović.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Shone

    24. septembar 2016 | 10:10

    Ko će koga,ako ne svoj svoga.Obojca su u istom taboru...

  • Hari

    24. septembar 2016 | 10:10

    Za istog gazdu rade!

  • Baćko

    24. septembar 2016 | 11:14

    Bolje da hvali nego da se žali i kukumači na Vučića. Dobro nam mogu doneti samo oni koji podstiču i čuvaju mir a ne oni koji podstiču na rat.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA