Dačić: Nećemo dozvoliti ugrožavanje ni Srbije, ni Srpske

Srbija neće uvoditi sankcije Republici Srpskoj, jer to nije realno, izjavio je Dačić

  • 20

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da se Srbija zalaže za mir i stabilnost u regionu, te za stabilnost u BiH i poručio da svi treba da se okrenu traženju zajedničkog interesa.

AMERIKA TRAŽI SANKCIJE ZA REPUBLIKU SRPSKU: "Odgovorni za ove akcije će snositi posledice"

Navodeći da Srbija nije podržala organizovanje referenduma u Republici Srpskoj, Dačić je na sednici skupštinskog Odbora za spoljne poslove rekao da će Srbija, kao država koja je garant Dejtonskog sporazuma, odgovoriti na svaku upućenu pretnju i znati da zaštiti sebe i svoje interese.

Odgovarajući na pitanje poslanice SRS Nataše Jovanović o reakciji Srbije na eventualno uvođenje sankcija Republici Srpskoj i na pritiske kojima su izloženi Srpska i njen predsednik Milorad Dodik, Dačić je rekao da Srbija neće uvoditi bilo sankcije Srpskoj jer, kaže, to nije realno.

AMERIKA TRAŽI SANKCIJE ZA REPUBLIKU SRPSKU: "Odgovorni za ove akcije će snositi posledice"

Dačić kaže i da je Srbija protiv menjanja Dejtonskog sporazuma, navodeći da se to može učiniti samo uz saglasnost sva tri naroda.

Foto: Tanjug/Rade Prelić Foto: Tanjug/Rade Prelić

- Nećemo da damo nekom mogućnost da se igra sa Dejtonom. Oni koji 10 godina traže Dejton 2 počeli su da budu dejtonobranitelji, a ispada da je Republika Srpska postala ta koja navodno ruši Dejton - naveo je Dačić.

Ministar je odgovarao na brojna pitanja članova Odbora za spoljne poslove, među kojima je i pitanje odnosa sa Hrvatskom, Crnom Gorom i Rusijom, te o daljem evropskim putu Srbije.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zgb

    29. septembar 2016 | 18:04

    Mali nadobudni cedo glumi mirotvorca

  • ATIMUS

    29. septembar 2016 | 16:18

    Sto obecavas ....sta ako se umesa nato ...a i da se neumesa srbija moze upasti u medjusobnu politicku krizu od koje moze svasta da se izrodi

  • CHE

    29. septembar 2016 | 18:47

    KAO ŠTO SI SPASIO SRBE IZ HRVATSKE, MUČI AVETINJO !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA