• 3

BORBA ZA INTERNET NA KOSOVU: Nastavak dijaloga u Briselu

Srpski pregovarački tim ne prihvata da srpske sredine na Kosovu budu ograničene na 2G tehnologiju bez interneta i samo na glasovne pozive, što Priština pokušava da nametne

  • 3

Timovi Beograda i Prištine od ponedeljka nastavljaju pregovore u Briselu o primeni sporazuma o telekomunikacijama. Razgovara se o broju lokacija za bazne stanice južno od Ibra i o frekvencijama, što se direktno odnosi na pokrivenost srpskih sredina signalom naše kompanije.
BRISEL: Bez napretka u pregovorima Beograda i Prištine

U Kancelariji za KiM kažu da beogradski pregovarački tim nije prihvatio da srpske sredine budu ograničene na 2G tehnologiju bez interneta i samo na glasovne pozive, što je Priština pokušala da nametne, i na taj način diskriminiše korisnike srpske kompanije u pokrajini.
Saopšteno je i da je Srbija spremna da Prištini ustupi na korišćenje jedan pozivni broj za geografsku oblast ukoliko se obezbedi, pre svega, transfer imovine "Telekoma Srbija" u pokrajini na ćerku kompaniju i njeno nesmetano funkcionisanje na čitavom Kosmetu.
NAKON 20 SATI PREGOVORA: Beograd i Priština bez dogovora o telekomunikacijama!
Kosovski premijer Isa Mustafa tvrdi da će "Međunarodna unija za telekomunikacije, a ne Beograd, Prištini dati međunarodni pozivni broj koji je zatražila Austrija".
Foto: A. Nalbantjan

Foto: A. Nalbantjan


Kako se očekuje, predstavnici Beograda i Prištine danas bi trebalo da završe razgovore i saopšte ima li dogovora.
(Telegraf.rs/RTS)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima