• 3

BORBA ZA INTERNET NA KOSOVU: Nastavak dijaloga u Briselu

Srpski pregovarački tim ne prihvata da srpske sredine na Kosovu budu ograničene na 2G tehnologiju bez interneta i samo na glasovne pozive, što Priština pokušava da nametne

  • 3

Timovi Beograda i Prištine od ponedeljka nastavljaju pregovore u Briselu o primeni sporazuma o telekomunikacijama. Razgovara se o broju lokacija za bazne stanice južno od Ibra i o frekvencijama, što se direktno odnosi na pokrivenost srpskih sredina signalom naše kompanije.
BRISEL: Bez napretka u pregovorima Beograda i Prištine

U Kancelariji za KiM kažu da beogradski pregovarački tim nije prihvatio da srpske sredine budu ograničene na 2G tehnologiju bez interneta i samo na glasovne pozive, što je Priština pokušala da nametne, i na taj način diskriminiše korisnike srpske kompanije u pokrajini.
Saopšteno je i da je Srbija spremna da Prištini ustupi na korišćenje jedan pozivni broj za geografsku oblast ukoliko se obezbedi, pre svega, transfer imovine "Telekoma Srbija" u pokrajini na ćerku kompaniju i njeno nesmetano funkcionisanje na čitavom Kosmetu.
NAKON 20 SATI PREGOVORA: Beograd i Priština bez dogovora o telekomunikacijama!
Kosovski premijer Isa Mustafa tvrdi da će "Međunarodna unija za telekomunikacije, a ne Beograd, Prištini dati međunarodni pozivni broj koji je zatražila Austrija".
Foto: A. Nalbantjan

Foto: A. Nalbantjan


Kako se očekuje, predstavnici Beograda i Prištine danas bi trebalo da završe razgovore i saopšte ima li dogovora.
(Telegraf.rs/RTS)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima