Elezović: Dogovor o većini blizu! Dačić: Dogovor o većini još daleko!

Predsednik pokrajinskog odbora DS u Vojovodini rekao da je dogovor te partije sa SPS i LDP veoma blizu. Lider socijalista, s druge strane, tvrdi da do razgovora o skupštinskoj većini treba rešiti pitanja Kosova i Metohije i Republike Srpske

  • 1

Predsednik pokrajinskog odbora Demokratske stranke u Vojovodini Dušan Elezović kaže da je ta partija veoma blizu dogovora o formiranju vlade sa koalicijom oko Socijalističke partije Srbije i sa Liberalno demokratskom partijom. Ipak, lider socijalista Ivica Dačić kaže da dogovor o parlamentarnoj većini još uvek nije postignut.

- Demokratska stranka i koalicija okupljena oko DS je, zajedno sa svojim sada već tradicionalnim partnerom Socijalističkom partijom Srbije i Liberalno demokratskom partijom blizu dogovora o formiranju skupštinske većine - rekao je Elezović za Radio televiziju Vojvodine.

On je dodao da je siguran da će na sutrašnjim konsultacijama predsednik DS-a i kandidat za premijera Boris Tadić saopštiti predsedniku Srbije Tomislavu Nikoliću da postoji skupštinska većina podržana od strane koalicionih partnera za formiranje nove Vlade Srbije.

DAČIĆ: PRVO KOSOVO I SRPSKA, PA RAZGOVORI O VEĆINI

Predsednik SPS-a Ivica Dačić kaže za RTS da "razgovori o formiranju vlade nisu došli do trenutka kada se može reći da postoji parlamentarna većina".

- Nikakve većine ne može biti dok se ne rasprave pitanja koja su od državnog i nacionalnog značaja: odnos prema Kosovu i Metohiji i Republici Srpskoj - istakao je Dačić.

Lider SPS je izjavio da parlamentarna većina nije formirana, demantujući tako izjavu predsednika Pokrajinskog odbora DS-a Dušana Elezovića da je postignut dogovor DS-a, koalicije oko SPS-a i LDP-a.

- Razgovori o formiranju vlade, koji su počeli pre nekoliko nedelja, nisu došli do trenutka kada se može reći da postoji parlamentarna većina - rekao je lider socijalista.

Predsednik SPS-a je rekao da će se razgovori o tome nastaviti i narednih dana, ali da se oni sigurno neće voditi do sutra, kada će se predsednik Demokratske stranke Boris Tadić sresti sa predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem.

- Što se tiče nas, nikakve parlamentarne većine ne može biti dok se ne rasprave pitanja koja su od državnog i nacionalnog značaja, a to je odnos prema Kosovu i Metohiji i odnos prema Republici Srpskoj - poručio je Dačić.

(M. S. / RTS)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • hercegov

    6. jun 2012 | 07:56

    lako je demokratama Ceda je bio njihov clan kada je saradjivao sa ,,zemunskim klanom,, i radio druga krivicna dela.To je bilo isto drustvo,organizovana politicka grupa sa ciljem saradnje sa kriminalcima i pljacke naroda, kako ce Dacic kad nije pripado tim szrukturama ,a jos ima saznanje da je vecina članstva protiv saradnje sa Cedom zbog njegovog necasnog odnisa o prema presedniku Milosevicu ori nezakonitoj predaji Hagu.Sa Cedom NIKAD!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA