Pripremaju se za predsedničke izbore: RIK održao prvu sednicu

Predsednik RIK-a Vladimir Dimitrijević je rekao da je potrebno doneti plan i strategiju za rad tog tela u naredne dve godine, kao i da predstoji formiranje radnih grupa u okviru RIK-a neposredno pre izborne kampanje

  • 3

Republička izborna komisija održala je danas prvu sednicu u novom sazivu, na kojoj su dodeljeni mandati članovima nacionalnih saveta makedonske i bugarske nacionalne manjine.

Predsednik RIK-a Dejan Đurđević podneo OSTAVKU

Mandat je dodeljen Hristu Dimitrovskom, kandidatu s liste kandidata čiji je nosilac Slave Gruevski.

Dodeljen je mandat i članu nacionalnog saveta bugarske nacionalne manjine, Dragoljubu Notevu, sa izborne liste "Budućnost u koju verujemo - dr Vladica Dimitrov".

Sednicom je predsedavao predsednik RIK Vladimir Dimitrijević. On je na današnjoj sednici rekao da je potrebno doneti plan i strategiju za rad tog tela u naredne dve godine i da bi predsednički izbori trebalo da budu održani 2017. godine, a 2018. godine izbori za članove Saveta nacionalnih manjina.

On je kazao da predstoji formiranje radnih grupa u okviru RIK-a i da se to radi neposredno pre izborne kampanje.

Dimitrijević je dodao da je potrebno analizirati probleme koji su postojali prilikom ranijih izbora, a koji su se odnosili na rad biračkih odbora na terenu. Rekao je da čeka predloge i sugestije članova tog tela, kako bi to kraja sledećeg meseca postojala jasna slika o rešavanju tih problema.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA