EU traži kancelariju Kosova u Beogradu!

Otvaranje kancelarije praktično bi značilo otvaranje ambasade koja će samo nositi drugačije ime – kancelarija. Istovremeno se od Srbije zahteva da otvori svoje predstavništvo u Prištini

  • 0

Brisel je pred Srbiju postavio, kako se sada čini, gotovo neostvarive uslove za nastavak procesa evropskih integracija. Od Srbije se traži da dozvoli otvaranje kancelarije Kosova u Beogradu, što je ovdašnjim vlastima neprihvatljivo, piše "Novi magazin".

Otvaranje kancelarije praktično bi značilo otvaranje ambasade koja će samo nositi drugačije ime - kancelarija.

Istovremeno se od Srbije zahteva da otvori svoje predstavništvo u Prištini što bi, uz beogradsku kancelariju, praktično značilo uspostavljanje diplomatskih odnosa.

Pored ovih, ostaju i stari uslovi za nastavak evrointegracija. To su primena sporazuma sklopljenih u dijalogu Beograda i Prištine, ukidanje paralelnih institucija, ali i prekid finansiranja tih institucija.

Potrebno je i da se omogući nesmetano kretanje Euleksu i Kforu na severu Kosova. Kad Srbi budu srušili barikade moraće da dozvole i otvaranje kancelarija misije EU na severu.

(Telegraf.rs / Izvor: Novi magazin)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA