Kacin: Nikolić prvo da ode u Sarajevo, ne u Banjaluku!

Izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju smatra da bi pravi signal bio ukoliko bi Tomislav Nikolić, na samom početku svog predsedničkog mandata, posetio prvo glavni grad Bosne i Hecegovine

  • 1

Izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Jelko Kacin smatra da bi predsednik Srbije Tomislav Nikolić na početku svog mandata trebalo da poseti prvo glavni grad Bosne i Hercegovine Sarajevo, a ne Banjaluku.

- Smatram da bi pravi signal bio ukoliko bi gospodin Nikolić posetio prvo glavni grad BiH Sarajevo, a ne Banjaluku, na samom početku svog mandata - rekao je Kacin komentarišući Nikolićevu izjavu da u Srebrenici nije počinjen genocid.

Kacin kaže da je "odnos srpskih zvaničnika prema ovom zločinu je vrlo važan i mi ćemo s posebnom pažnjom pratiti rad predsednika Srbije na polju regionalnog pomirenja".

On je naglasio da se u Srebrenici jeste desio genocid i da "to potvrđuju presude Tribunala u Hagu i Međunarodnog suda pravde, što je dobro poznato javnosti u Srbiji".

Prema rečima Kacina, izjava predsednika Srbije "može davati povoda za zabrinutost, ali svakom državnom zvaničniku koji stupa na novu dužnost treba dati određeno vreme da se pokaže na delima".

On je podsetio da će se Nikolić 14. juna susresti u Briselu sa predsednikom Evropskog saveta Hermanom van Rompejom, predsednikom Evropske komisije Žozeom Manuelom Barozom i njegovom zamenicom Ketrin Ešton, a kao jedna od najavljenih tema u Evropskoj komisiji je upravo i pitanje regionalnog pomirenja i njegov odnos prema Srebrenici.

(D. Z./Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ozren jovic

    7. jun 2012 | 15:54

    Daj "skini"se Kacin,ko si ti da reziras nasu politicku scenu,tebe smo videli kao prijatelja kad si ubijao nenaoruzane srpske decake na granici.Treba imati obraze kao djonove da se uopste obracas konvencionalno "dobar dan",i drugo,siti smo mi vas Slovenaca koji ste opljackali Srbiju jos pre rasturanja SFRJ.To je vasa zahvalnost sto smo vam za vreme rata spasavali zivote,bagre ljudske....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA