≫ 

Putinov prijatelj komplikuje položaj Srbije na Zapadu

Postavljanje Genadija Timčenka, prijatelja Vladimira Putina, za počasnog konzula Srbije u Sankt Peterburgu moglo bi da zakomplikuje odnose Srbije i Zapada, prenosi AP

  • 18

Američka novinska agencija AP ocenjuje da bi  imenovanje Genadija Timčenka, kojeg opisuje kao milijardera i prijatelja ruskog predsednika Vladimira Putina, za počasnog konzula Srbije u Sankt Peterburgu moglo da dodatno zakomplikuje položaj Srbije na Zapadu.

Predsednik Nikolić u poseti Rusiji

Nikolić: Jasna namera EU da pomogne kosovskim Albancima

AP za Timčenka navodi da je u pitanju "čovek koji je na listi sancija SAD zbog Ukrajine" i dodaje da je "kancelarija proruskog predsednika Srbije Tomislava Nikolića saopštila da je Genadij Timčenko inaugurisan na ceremonijalni položaj u drugom po veličini ruskom gradu".

Agencija navodi i da je "Timčenko, bivši Putinov džudo partner, živeo u Švajcarskoj i ima dvojno rusko-finsko državljanstvo", kao i da je "njegovo lično bogatstvo procenjeno na oko 7,6 milijardi dolara, zarađenih mahom u poslovima oko energetike".

Foto: Vlada Republike Srbije Foto: Vlada Republike Srbije

AP piše da "Srbija formalno želi da pristupi Evropskoj uniji od 28 nacija, ali je odbijala da primeni sankcije koje podržava Zapad protiv Kremlja zbog njegove uloge u ukrajinskoj krizi".

(Tanjug/Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Јован

    13. oktobar 2016 | 12:23

    А је л' неко питао народ да ли ми стварно хоћемо да идемо толико у ту Европску унију? ❤Русија❤

  • Жељко☦

    13. oktobar 2016 | 11:07

    Не компликује он односе Србије са Западом (иначе засноване искључиво на уценама) већ учвршћује изузетно добре односе Русије и Србије.

  • MS

    13. oktobar 2016 | 09:34

    Znaci greh mu je sto je .ilijarder i Putinov prijatelj.Alal vera demokratskom zapadu. Demokratski, nema sta.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA