Biljana Popović Ivković: Vesna Pešić mora da snosi odgovornost, kad već nema morala

Ona je naglasila da svi građani Republike Srbije imaju Ustavom i zakonima zagarantovana prava koja im se ne mogu osporavati samo zato što su nosioci javne funkcije

  • 11

Državna sekretarka Ministarstva unutrašnjih poslova Biljana Popović Ivković krajnje oštro je odreagovala na iščuđavanje sociološkinje Vesne Pešić kojoj je upućena tužba od strane ministra MUP Nebojše Stefanovića zbog "povrede časti i ugleda".

VERUJEM DA ĆE ŠEŠELJ I PAJTIĆ IMATI STABILAN BRAK! Ovo pismo na Fejsbuku ZAPALILO je Srbiju (FOTO)

- Kakve bih reakcija izazvala, ukoliko bih rekla da je „jedino glupost Vesne Pešić nenadmašna i nepredvidiva i da do sada nismo otkrili zašto je baš njoj dodeljena uloga da ispadne najgluplja"? Da li bi je to uvredilo i da li bi imala ljudsku, moralnu potrebu da potraži pravdu za uvrede koje bih joj "eventualno" nanela? - napisla je ona na svom Fejsbuk nalogu i dodala da "borac za demokratiju" mora da snosi odgovornost kada nekog "svesno optuži za nešto što nije učinio".

Ona je naglasila da svi građani Republike Srbije imaju Ustavom i zakonima zagarantovana prava koja im se ne mogu osporavati samo zato što su nosioci javne funkcije.

Ova javna polemika usledila je nakon odluke ministra MUP Nebojše Stefanovića da podnese je tužbu protiv sociološkinje Vesne Pešić i glavnih urednika portala Peščanik, tražeći 200.000 dinara na ime povrede časti i ugleda nanetih kolumnom "Dosoljavanje" koja je objavljena 14. maja.

U Stefanovićevo ime tužbu je podnela advokatska kancelarija "Popović i Pantelić", a u njoj se navodi da je "Vesna Pešić-novinar" i da je "maliciozno i netačno preneta izjava tužioca povodom nelegalnog rušenja objekata u Hercegovačkoj ulici".

Vest o tužbi prokomentarisala je Vesna Pešić na svom Tviter nalogu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • sasa

    14. oktobar 2016 | 17:39

    Kako je moguce da ova najavljivacica programa sa RTS-a dobije funkciju drzavnog sekretara!?

  • Невена

    14. oktobar 2016 | 18:11

    "Тужили мене, ејј"!!! Госпођо Весна (викар и демагог) ко сте Ви? Недодирљиви, или можда јако контраверзна личност која је показала да сама припада групи људи које је именовала погрдним ријечима?!

  • Vavilonac

    14. oktobar 2016 | 17:30

    Doktor je opasan...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA