Haški tribunal: Presuda Šešelju do marta 2013. godine

Predsednik Tribunala Teodor Meron istakao da postoji mogućnost da se suđenja Mladiću i Hadžiću produže i posle decembra 2014. godine

  • 1

Predsednik Haškog tribunala Teodor Meron rekao je danas u Savetu bezbednosti UN da očekuje da presuda lideru radikala Vojislavu Šešelju bude izrečena do marta 2013, a da će većina procesa u tom sudu biti okončana do decembra ove godine, osim suđenja Radovanu Karadžiću, Ratku Mladiću i Goranu Hadžiću.

Podsećajući da je kraj tih suđenja predviđen za decembar 2014. godine, Meron je ukazao na mogućnost da bi se suđenja Mladiću i Hadžiću mogla produžiti i posle decembra 2014, iako je suđenje Mladiću počelo šest meseci pre planiranog, a Hadžihu će, ako počne u oktobru, to biti tri meseca pre plana.

Takođe, Meron je ukazao da postoji mogućnost da bi žalbeni postupak u slučajevima Zdravka Tolimira, Jadranka Prlića i Vojislava Šešelja mogao pasti pod jurisdikciju Rezidualnog mehanizma, telo Saveta bezbednosti UN koje će naslediti Tribunal.

Osvrćući se na zdravstveno stanje lidera radikala Vojislava Šešelja, Meron je rekao da on, kao i ostali pritvorenici, ima pravo na najviše standarde zdravstvene zaštite i da se lično stara da Šešelj ima najbolju moguću negu.

(I. M. / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • sloba

    7. jun 2012 | 22:01

    Naše sudstvo je brilijantno u odnosu na ovu Hašku crnu rupu pravde.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA