≫ 

Krkobabić u Dimitrovgradu: Reforma javnih preduzeća - preduslov svih promena u privredi

Nerešeni status 2200 hektara zemljišta, najveći problem opštine Dimitrovgrad

  • 0

Ministar zadužen za regionalni razvoj i koordinaciju rada javnih preduzeća Milan Krkobabić najavio je, prilikom posete Dimitrovgradu, da će se zauzeti za rešavanje najvećeg problema ove opštine, a koji se tiče nerešenog statusa 2200 hektara zemljišta.

Autoput Niš-Priština spas za Toplički okrug

"POLICIJI OD 1. JANUARA VEĆE PLATE": Vučić i Stefanović u poseti Policijskoj upravi Niš (FOTO)

Krkobabić je, u okviru nedelje Vlade Srbije u Nišu, obišao je Pirotski okrug. U Dimitrovgradu se sastao sa predsednikom opštine Vladicom Dimitrovim i direktorima javnih i javno komunalnih preduzeća, da bi iz direktnih razgovora mogao sagledao pravo stanje u opštini.

Ministar je ovom prilikom ponovio, da je generalno reforma javnih preduzeća preduslov svih pomaka i željenih promena u privredi Srbije.

- Samo novim, racionalnim pristupom, sagledavanjem stvarnih potreba i opština i okruga, i neophodnim dubinskim promenama, javna i javno komunalnih preduzeća će prestati da prave gubitke i produbljuju rupe u budžetima opština. Bez prave reforme neće biti nikakvih rezultata - izjavio je Krkobabić.

Foto: Pošta Srbije Foto: Pošta Srbije

On je podvukao da će se zauzeti u Vladi da se konačno reši najveći problem Opštine Dimitrovgrad, a to je nerešeni status 2200 hektara zemljišta koje je ostalo posle prvatizacije poljoprivrednog preduzeća "Stočar".

- Neophodno je da se konačno zna koje vlasnik tog zemljišta koje je "ni na nebu ni na zemlji", da bi opština mogla da nastavi sa svojim planovima razvoja, od izgradnje industrijske zone, dovođenja stranih investitora i otvaranja novih radnih mesta do konačnog zadržavanja mladih, jer je Dimitrovgrad ostao bez mladih ljudi - rekao je Krkobabić.

Prema njegovim rečima, kao i svuda potrebno je završiti regionalne puteve, jer je sve više stranih turista.

- Između 2000 i 3000 bugarskih građana dolazi svakog vikenda i ostavlja značajna sredstva i to je još jedna šansa za razvoj ove opštine - napomenuo je Krkobabić.

Ministar je posetu Dimitrovgradu završio susretom sa penzionerima u lokalnom klubu, gde je Krkobabić ponovio da će dati svesrdnu podršku i pomoć premijeru Aleksandru Vučiću da zaista realizuje najava povećanja plata i penzija do kraja godine.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA