Vučić: Ako te država pomaže, uradi nešto za nju

Vučić je ocenio i da je najgori populizam i političko licemerje ako neko smatra da je uvreda "ako te država pomaže, a ti ne možes jednom u mesec dana za nju nešto da uradiš"

  • 30

Premijer Srbije Aleksandar Vućić ponovio je danas da neki korisnici socijalne pomoći zbog novca koji dobijaju od države nemaju motiv da rade i da će se to promeniti.

Odluka Prištine o "Trepči" pretnja za bezbednost

- Da pojasnim šta sam rekao. Rekao sam da sposobni ljudi, ovakvi kao ja, od 100 i nešto kila, dobijaju socijalnu pomoć, dečji dodatak za decu i tako mesecno primaju 21.000 do 22.000 dinara i ti ljudi više nemaju motiva da rade za minimalnu zaradu - rekao je Vučić za TV Prva u Kuršumlijskoj Banji.

Novinarka u ovom snimku potvrdila da je Vučićeva izjava o trudnicama izvučena iz konteksta (VIDEO)

Vučić je ocenio i da je najgori populizam i političko licemerje ako neko smatra da je uvreda "ako te država pomaže, a ti ne možes jednom u mesec dana za nju nešto da uradiš".

- Ti koji mi sole pamet iz dnevne sobe iz Beograda i manekenišu se svaki dan ? Ja sam na terenu svaki dan, neka dođu i pitaju svoj narod šta mogu da urade za svoj narod -kazao je premijer.

Čepurin: Ulazak Srbije u EU odraziće se na slobodnu trgovinu sa Rusijom

Vučić je ranije objasnio da su njegove izjave o socijalnim davanjima i trudnicama, istrgnute iz konteksta i "falsifikovane".

On je istakao da je govorio o dve sasvim različite stvari - pravima trudnica u Srbiji i socijalnim davanjima za ljude koji mogu da rade, ali ne žele, te da su te dve izjave "isečene, spojene i falsifikovane".

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cane

    17. oktobar 2016 | 21:33

    Mucio sam se u gradu, a da ne bi pao nikom na teret prodao sam dvosoban stan, kupio jednosoban koji izdajem, vratio se ba selo gde radim I mogu nekako da prezivim. Brat mi je otisao u Svedsku. Muci se ali smo ipak nesto sami za sebe uradili. Nismo cekali drzavu da nam pomogne. Nikog ne kritikujemo.

  • Nikola

    17. oktobar 2016 | 20:11

    Pa ono, ako je neko zdrav i prav, može nešto da nauči pa da odradi tu pomoć. Mnogi će reći da su ove mere previše ali kako naša država da obezbedi pomoć bez ikakve nadoknade, samo propadamo na taj način. Nismo mi neka Britanija da sad može sve za dž, a da ne radiš ništa. U dugovima smo do guše i mora da se radi.

  • milan

    17. oktobar 2016 | 20:09

    Privatnik sam i nikada mi država nije pomagala, pa neću ni ja njoj. Uložio u nerazvijeno područje i nikada ništa nisam dobio.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA