Dačić: Plašenje Srbije ne prolazi, nećemo da uvodimo sankcije Rusiji

- Srbija želi u EU, ali nikada neće raditi ništa što je protiv naših nacionalnih interesa. Mnoge velike zapadne zemlje na međunarodnim forumima nastupaju kao pripdnici grupe tkz. prijatelji Kosova, a za to vreme mi treba da uvedemo sankcije prijateljima Srbije. Mi sa svima želimo dobre odnose, ali ne smemo raditi protiv sebe - rekao je Dačić

  • 21

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić ocenio je neprihvatljivim pritiske na Srbiju da usaglasi svoju spoljnu politiku sa Evropskom unijom i uvede sankcije Rusiji i istakao da to plašenje Srbije više ne prolazi.

"Želi da bude vladar sveta": Dačić o izjavi našeg ambasadora o Putinu

Dačić o migrantskoj krizi: Vlada priprema mere za zaštitu nacionalnih interesa

- Srbija želi u EU, ali nikada neće raditi ništa što je protiv naših nacionalnih interesa. Mnoge velike zapadne zemlje na međunarodnim forumima nastupaju kao pripdnici grupe tkz. prijatelji Kosova, a za to vreme mi treba da uvedemo sankcije prijateljima Srbije. Mi sa svima želimo dobre odnose, ali ne smemo raditi protiv sebe - rekao je Dačić i dodao:

Dačić je prokomentarisao i to što se digla velika buka o humanitarnoj pomoći Siriji, koju čini jestivo ulje, šećer, brašno, odeća, obuća, elektro-agregati, lekovi i potrošni medicinski materijal.

- Kome može da smeta 84 komada gaća, 2.000 ćebadi ili 661 kilogram deterdženta za pranje rublja? Mi pomažemo narodu Sirije, kao što smo i drugima, i kao što ćemo slati u Siriju pomoć i ako nam neki drugi to predloži - istakao je Dačić.

"To plašenje Srbije više ne prolazi. Otvoreni smo za saradnju sa svima, ali pre svega su interesi Srbije", navodi se u saopštenju.

(Telegraf.rs / Fonet)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ,Sumadinac

    19. oktobar 2016 | 23:58

    Samo da skinemo milosevica i idemo u EU samo da predamo milosevica samo da predamo ceo vojni i policijski vrh samo da izrucimo karadjica samo da izrucimo mladica samo da dqmo trepcu samo da priznamo kosovo samo da uvedemo sankcije rusiji samo samo samo. E hvala vam trula evropo na vasoj reci na vasoj pravicnosti na vasoj demokratiji u prevodu DALEKO VAM LEPA KUCA

  • CIGANIN KOTEZ

    19. oktobar 2016 | 22:18

    Bravo Ivice !!! Dosta je bilo vise licemernih olosa !!! Uslove da nam postavljaju oni koji su nas bombardovali i decu nam ubijali ??? Dokle vise da nam gori od nas kroje sudbinu a da se mi nista ne pitamo !? Dosta je bilo !!!

  • NL

    19. oktobar 2016 | 23:37

    Bravo Gospodine Dacic, tako je!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA