Dinkić: Nećemo sarađivati sa DS dok nas kleveću!

"Da li Tadić misli da na ovaj način formira vladu i vrši pritiske na potencijalne političke partnere ili opoziciju? Funkcioneri DS-a Dušan Petrović i Slobodan Homen uređuju Kurir, oni su krivi što je Tadić izgubio na izborima", kaže lider URS-a i demantuje da se protiv njega vodi istraga zbog privatizacije "Mobtela", o čemu piše "Kurir"

  • 0

Lider Ujedinjenih regiona Srbije Mlađan Dinkić izjavio je danas da se protiv njega ne vodi nikakva istraga u vezi sa privatizacijom, o čemu piše list "Kurir" i zapitao da li iza toga što piše taj list stoji predsednik Demokratske stranke Boris Tadić.

- Da li Tadić misli da na ovaj način formira vladu i vrši pritiske na potencijalne političke partnere ili opoziciju? Ako je tako, to je sramota! - rekao je Dinkić i dodao da s takvim ljudima URS neće sarađivati.

Prema njegovim rečima, funkcioneri DS-a Dušan Petrović i Slobodan Homen uređuju "Kurir" ili bar to rade po potrebi i o tome, kako kaže, priča ceo grad.

- Postoje dva krila DS-a, a krilo u kome su Petrović i Homen je krivo za to što je Tadić izgubio predsedničke izbore. Sumnjam da Boris Tadić stoji iza toga, ali nisam siguran, pa ga zato pitam - kazao je Dinkić.

On je rekao da je do sada imao neformalne razgovore sa DS-om, ali i najavio da dok se ovaj slučaj ne raščisti, URS neće pregovarati s tom strankom, čak i ako ih pozovu.

Na pitanje da li je URS potencijalni partner eventualne vlade naprednjaka i socijalista, Dinkić je rekao da o tome za sada nisu uopšte razmišljali.

Kurir je danas objavio da se u Austriji vodi istraga protiv kontroverznog biznismena Martina Šlafa, koji je kupio "Mobtel", a čijoj je firmi "Holdenhurst holding limited", navodno, Srbija isplatila 358 miliona evra. Potpis na taj ugovor u ime Srbije, sumnja se, stavio je upravo Mlađan Dinkić.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA