≫ 

Krkobabić: Ključni privredna aktivnost i nova radna mesta

Građani sa juga su shvatili da su uvaženi i bitni deo Srbije, kaže Krkobabić

  • 6

Boravak predstavnika Vlade Srbije na jugu zemlje veoma je bio važan kako bi se čuli problemi građana u tom delu Srbije, a ključna stvar u narednom periodu trebalo bi da bude otvaranje novih radnih mesta i pokretanje privredne aktivnosti, izjavio je danas ministar bez portfelja Milan Krkobabić.

Vučić: Predsedničkim izborima ću se baviti za šest meseci, otvaranje fabrika je važnije od toga

Posle štednje, sledi politika rasta

- Građani sa juga su shvatili da su uvaženi i bitni deo Srbije, odnosno na isti način tretirani kao građani Beograda i to ljudima mnogo znači. Ovo je bila prilika da se čelnim ljudima zemlje kaže sve, a i smisao posete bio je da se izađe iz kabineta, čuju građani i shvati šta su njihovi problemi - rekao je Krkobabić za Pink.

Kako je naveo, među glavnim pitanjima građana bilo je kad će plate i penzije da se povećaju.

- Odgovore znaju i oni i ja. Počeli smo sa novootvorenim fabrikama, radiće mladi ljudi, uplaćivaće doprinose, puniće se penzioni fond i to je jedini način da bi neko dobio platu i penziju, da u tom fondu moraju da postoje sredstva - rekao je on.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Ministar je istakao da su ključni faktori pokretanje privredne aktivnosti i otvaranje fabrika.

Kako je rekao, na lokalu su uvek važna i pitanja infrastrukture, odnosno saobraćajnice i lokalni putevi i da se u tome neće zaostajati.

Govoreći o javnim preduzećima, Krkobabić je rekao da sistem mora da funkciniše, odnosno da se prati nadzor nad tim preduzećima i da, kako je dodao, "sve bude usklađeno i vođeno".

- Oni su vrlo bitan resurs države i važno je da ta preduzeća budu profitabilna. Kod javnih preduzeća treba snimiti situaciju, videti čime raspolažemo, detaljno pogledati programe i poslovanja i ono što je ključno javne nabavke. Onda dolazimo do utvrđivanja optimalnog broja zaposlenih i tu hoćemo da imamo podršku svih zaposlenih i sindikata - rekao je Krkobabić.

(Tanjug/Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dag

    21. oktobar 2016 | 15:17

    Nije gotovo.Treba zaposliti, i - unuka... (Samo da ovo - potraje,)...

  • DARKO 100%

    21. oktobar 2016 | 15:18

    Kad spomenu nova radna mesta prosto se covek najezi,to je postala MANTRA svake garniture kad dodje na vlast .Jug je ovih dana ko ISPOVEDIONICA a vlada kao pop ,saslusaliih ,malo se narod izjadao,oni ih okadili mislim posavetovali pa mu lakse pa Iole nanonovo istom mukom a ko zna do kad. Ali negubite nadu politicari su uz vas do narednih izbora pa opet IOLE NANOVO ..............

  • Imenjak

    21. oktobar 2016 | 14:59

    Kuku nama nas vode penzioneri radno nesposobni ljudi u demenciji sa pelenama i drzava ce ici napred

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA