Vučić: Priština ne želi dijalog, već poniženje Srbije (FOTO)

Ovakve izjave ne doprinose rešavanju problema već da su dodatno unele vatru, rekao je Vučić

  • 46

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da sumnja da je Priština samostalno ispostavila najnovije uslove za nastavak dijaloga u Briselu, što, kako je rekao, ne doprinosi rešavanju problema, već dodatno unosi vatru. Zato će, najavio je, danas razgovarati sa visokom predstavnicom Federikom Mogerini, a biće održana i sednica Vlade na tu temu.

Kocijančić: Ne znam ništa o novim uslovima Prištine, bavimo se primenom postignutih dogovora! (FOTO)

Srbija DESET PUTA odbila Evropsku uniju zbog RUSA

Poruke iz Prištine su, prema njegovim rečima, potpuno neverovatne i pokazuju da neko tamo ne želi dijalog.

- Neko u Prištini želi unižavanje Srbije i ne želi da čuje, a kamoli da razume našu argumentaciju - rekao je premijer Vučić novinarima posle otvaranja konferencije o zaštiti uzbunjivača.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Ukazao je na to da su se i do sada iz Prištine mogle čuti razne besmislice, ali i ponovio da smatra da su dobri odnosi sa Albancima ključni za napredak svih odnosa na Balkanu.

- Plašim se da ovakve izjave, za koje sumnjam da su samostalno date, ne doprinose rešavanju problema, već da su dodatno unele vatru - rekao je Vučić.

Odgovarajući na pitanja novinara, Vučić je rekao da će videti i da li možda Mogerinijeva ima nešto nama da zameri.

- Da li će i kako Brisel reagovati, mislim da je i poziv na inicijativu Mogerinijeve, videću, možda ona ima nešto nama da zameri, ne bih isključio tu mogućnost. Ja njima nemam šta da zamerim, samo želim da mi kažu imamo li dijalog ili ga nemamo, da mi kažu da li se Srbija ponašala na takav način ili nije, a ja mislim da nije", rekao je premijer.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Vučić je ocenio da poruke iz Prištine pokazuju da neko tamo ne želi dijalog, i dodao da će se o tome razgovarati danas na sednici Vlade Srbije.

- To je suština. Ne možete da idete i želite dijalog, a da postavljate uslove. Onda to nije dijalog, onda, u stvari, ne želite da čujete drugu stranu, to je onda način na koji želite da vaša volja bude provedena do kraja - rekao je Vučić i naveo da dijalog nije da nečija volja bude sprovedena do kraja, već je rezultat kompromisa.

O curenju informacija

Premijer Aleksandar Vučić izjavio je da iz policije ne "cure" informacije o "špijunskoj aferi" i "slučaju Dikić", te da ono što pišu novine u vezi sa tim slučajevima nije istina.

- Jeste li se pitali da li je to istina ili nije? Ja sam pročitao informacije koje su potpuno neistinite. Ne cure informacije, već neko napiše šta želi, totalne dezinformacije - objasnio je Vučić.

Foto: Tanjug/Nenad Milošević Foto: Tanjug/Nenad Milošević

Neistinama se, rekao je premijer, kupuje medijski prostor i nadaju se političkoj podršci, ali to ćemo pokušati da zaustavimo akcijama pre Nove godine.

Upitan o "curenju" informacija, premijer Vučić kaže da je razlog tome to što neki žele da obavljaju svoj posao preko medija i imaju medije za saveznike po principu "mi tebi informaciju, a ti napadaš naše protivnike unutar određene službe, a nas podržavaš".

- Time kupuju medijski prostor i druge stvar, i to se dešava više godina. To se radilo uvek, danas je toga manje nego ranije, ali i dalje se to radi - rekao je Vučić.

Posao tih ljudi, istakao je premijer, nije da budu televizijske ili novinske zvezde i da sebi prave političku podršku za bilo šta.

O navodnom proterivanju ruskih državljana

Vučić je da ne “komentariše naslove tabloida” povodom informacija da su ruski državljani proterani iz Srbije zbog učešća u pripremanju napada u Crnoj Gori.

(Tanjug/Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ljubomir

    27. oktobar 2016 | 15:54

    Ruzno je to sto Pristina radi ako tako nastavi nece da valja .

  • Jelena

    27. oktobar 2016 | 20:49

    Uspostavljanje dobrih odnosa sa Pristinom je od sustinskog znacaja za mir i stabilnost regiona!

  • Nataly

    27. oktobar 2016 | 18:31

    Oni pate od sindroma Fatamorgana, bez daljnjeg! Dijagnoza FATAMORGANA! ;-) Kosovo je Srbija!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA