Priština LEGALIZUJE zločine: OVK - najviši standardi ratovanja

U kosovskoj skupštini usvojena rezolucija o vrednostima borbe OVK

  • 15

Skupština Kosova usvojila je Deklaraciju o vrednostima OVK, koja predviđa da se u narednih šest meseci usvoji Zakon o vrednostima OVK.

Nikolić: Bio sam u pravu za crvenu liniju u pregovorima

Tahiri o "manipulaciji Beograda": Kosovo nikog ne uslovljava, nikakav novi papir nismo predali Briselu

Za predlog rezolucije je glasao 61 poslanik, protiv nije glasao nijedan, dok je 11 poslanika Samoopredeljenja bilo uzdržano.

U rezoluciji se navodi da je "oslobodilačka borba Kosova predvođena OVK imala za cilj slobodu i nezavisnost naroda Kosova", da je imala odbrambeni i oslobodilački karakter, i da je vođena u skladu s najvišim standardima ratovanja.

Foto: Printskrin/Youtube: STUPCAT Foto: Printskrin/Youtube: STUPCAT

Navedeno je i da je to bila borba isključivo protiv vojnih, policijskih snaga i administracije Srbije na Kosovu.

- Pripadnici OVK svojim žrtvovanjem i angažovanjem u oslobodilačkoj borbi Kosova bili su odlučujući faktor za slobodu i nezavisnost naroda Kosova i u tom smislu imaju i treba da imaju zasluženu institucionalnu podršku u skladu sa Ustavom i zakonima - piše u tekstu rezolucije.

Odmah posle usvajanja rezolucije Skupština Kosova je nastavila redovnu sednicu na kojoj će razmotriti i pokušati da uskladi izjave upućene EU o liberalizaciji viza.

(Beta/Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Soler

    28. oktobar 2016 | 13:39

    Šiptarska posla; a kada su dobijali po ..., vrištali su i kmečali, molili za pomoć NATO bagru!

  • Baja

    28. oktobar 2016 | 13:36

    Sta nam rade ovi sipci, najveci zlocinci, okrvavljenih ruku albanci vrednuju njihov zlocin, cak je moguce i boracku penziju da dobiju, zavisno od procenta koliko srba je albanac ,OVK, ubio. Stop vise ubijenih srba, veca boracka penzija. Taci juri po svetu, i lazima polako sve dobija. Vucic radi svoj poso, bar nesto radi i trudi se, a sta vredi kad bivsi Tadic iso po svetu za njegove vladavine, izvinjavao se za tudje zrtve a gde su nase, koliko srba pobijenih. Slaba je sloga u nasoj politici, svi se bore za svoj narod i daju im da bolje zive a nasa vlada bi nam zadnji dinar uzela, nemozemo nameti da se naplacamo, trenutno narod odrzava nametom srbiju a ne politicari. Komunisti srbi su krivi sto bio, veliki odlazak srba sa kosova od 1968 god. a cutali, srba sve manje i eto, sta smo dobili, sami smo krivi za svoj neuspeh u politici ili u velikom neznanju, ostalo malo srba a vise albanaca, slaba vodjena politika.

  • Predrag Z.

    28. oktobar 2016 | 19:09

    Lako im je sad glumiti neke Heroje, a svi znamo tokom rata kako su plakali i tražili pomoć. 80% Teritorije Kosova i Metohije je do tad bilo očišćeno od UČK terorizma !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA