Trećina se nije odazvala, trećina nije ni pozvana: Deo opozicije traži fer uslove za izbore

Jedan, manji deo opozicije, i parlamentarne i vanparlamentarne, razgovarao je danas o pripremama za predsedničke izbore

  • 66

Jedan, manji deo opozicije, i parlamentarne i vanparlamentarne, razgovarao je danas o pripremama za predsedničke izbore, na proleće 2017, a najavljeno je da će za 20-tak dana razgovarati i o zajedničkom kandidatu.

SPS: Jovanoviću je do Srbije stalo kao do lanjskog snega

Dačić ujutru laže Brisel, a popodne Moskvu: Jovanović žestoko odgovorio Dačiću

Kako je novinarima rekao predsednik vanparlamentarnog Pokreta za preokret i "moderator" sastanaka opozicije Janko Veselinović, koji je i inicirao sastanak, učesnici su saglasni da od nadležnih treba tražiti obezbeđivanje "fer uslova za izbore", kao i jednaku zastupljenost stranaka na javnim servisima RTS i RTV.

Samostalna poslanica i bivša šefica poslaničkog kluba Demokratske stranke Srbije Sanda Rašković Ivić je navela da će sledećom prilikom u "igri biti i neka imena za zajedničkog predsedničkog kandidata", dok je predsednik Levice Srbije Borko Stefanović naveo da je potreban jedan zajednički kandidat koji "može naneti prvi ozbiljniji udar vladi Aleksandra Vučića" i da to ne bi moglo da se uradi sa 10 - 12 kandidata.

Printksin: Tanjug Printksin: Tanjug

Pozivu su se danas odazvale Demokratska stranka, Nova stranka, Socijaldemokratska stranka, SDA Sandžaka, Zajedno za Srbiju, Levica Srbije, bivši članovi poslaničkog kluba DSS Sanda Rašković Ivić i Ðorđe Vukadinović...

Pozivu se nisu odazvali pokret Dveri i "Dosta je bilo", a Liberalno demokratska partija i Demokratska stranka Srbije nisu ni pozvane.

Opozicione partije koje su prisustvovale sastanku u aktuelnom sazivu parlamenta imaju 26 poslanika, plus dva samostalna, a one koje nisu učestvovale, uklljučujući i Srpsku radikalnu stranku, imaju 45 poslanika.

Kako je rečeno, poziv za Dveri i "Dosta je bilo", iako se nisu danas pojavile, ostaje otvoren.

(Tanjug/Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Toma

    5. novembar 2016 | 10:17

    Narod se spasio kada se oslobodio jarma DSa i cele ove opozicije.

  • loki

    5. novembar 2016 | 13:11

    Trebao je Veselinović da postavi plakate u gradu, kao poziv za sastanak, na kojima bi pisalo:"4.novembra u šahovskem klubu šah, mat, šuh, šeh, šah, otvaramo izložbu krompirova zlatica u brbu protiv sušu. Ulaz besplatan, a izlaz kroz kujnu".Možda bi neko i došao.

  • Sale

    5. novembar 2016 | 10:29

    Svakim svojim postupkom sami sebi pljunu u lice, ovo je opozicija kakvu bi svaka vlast poželela

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA