≫ 

POSLANICI KOJI SU OMETALI SEDNICU, SADA ĆE MORATI DA PLATE: Novčane kazne i 10 odsto od primanja za OVE političare

Kažnjeni su Zoran Živković (Nova stranka), Goran Ćirić (DS), Marko Đurišić (SDS) i Milorad Mirčić (SRS)

  • 4
Skupština Srbije Foto: Marko Todorović

Administrativni odbor Skupštine Srbije izrekao je novčane kazne poslanicima Zoranu Živkoviću (Nova stranka), Goranu Ćiriću (DS), Marku Đurišiću (SDS) i Miloradu Mirčiću (SRS) zbog ometanja rada tokom sednice parlamenta.

Sve što ste propustili na sednici 11. saziva Skupštine Srbije (FOTO)

Poslanici su kažnjeni sa 10 odsto od primanja odnosno sa po 6.829 dinara. Novac od kazni se upućuje u skupštinski Fond solidarnosti.

Članovi odbora iz Srpske radikalne stranke, Dosta je bilo i Lige socijaldemokrata glasali su protiv kazni jer smatraju da su kaznama podložni samo poslanici opozicije, ali ne i vladajuće većine koji mnogo puta remete rad parlamenta i vređaju poslanike.

- O politici Zorana Živkovića ne mislim ništa dobro i osuđujem njegovu izjavu da se od skupštine pravi javni ve-ce, ali uvreda je i kada vi iz vladajuće većine kažete za nekoga da je osvedočeni kriminalac, a za to ne budete kažnjeni - rekao je Šarović.

 Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

On je istakao je da bi u parlamentu svi trebalo da budu jednaki i da nije dobro da se procenjuje na osnovu subjektivnog osećaja pojedinca šta je to uvreda, a šta nije.

Šarović je podsetio predstavnike većine da su uvek oni iz režima određivali ko je u pravu, a ko nije i da su to na svojoj koži osetili nebrojano puta, ali da to ne znači da sada oni isto treba da rade.

Poslanica Dosta je bilo, Branka Stamenković rekla je da je Maja Gojković pogrešila što je kaznila Živkovića, a nije prethodnog govornika koji je takođe vređao.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Ocenila je da oni koji lažu prolaze nekažnjeno, a da oni koji se usude da govore istinu rizikuju da dobiju opomenu.

Poslanica LSV-a Marinika Tepić rekla je da se i sa druge strane gde sedi vladajuća većina čulo mnogo pogrdnijih reči od onih zbog kojih su poslanici opozicije kažnjeni, ali da ih predsedavajući nije opomenuo, što je nedosledno ponašanje predsedavajućeg.

Dodala je da očekuje isti tretman za sve i da ne podržava neprincipijelnost.

Predsednik odbora Aleksandar Martinović (SNS) rekao je da je Živković nedvosmisleno svojom izjavom uvredio parlament.

Foto: Tanjug/Nenad Milošević Foto: Tanjug/Nenad Milošević

Živkoviću je opomena izrečena jer je 13. oktobra na sednici Skupštine dok je predsedavala predsednica parlamenta Maja Gojković rekao: "Pustili ste provalu najgorih stvari u ovaj dom i svojim ponašanjem od hrama demokratije pravite javni ve-ce. Đubre".

Odbor je na današnjoj sednici odobrio zahtev poslanika Socijaldemokratske partije Srbije, Predraga Jelenkovića i poslanika Zelene stranke, Gorana Čabradija za mesečnu naknadu za zakup stana, i naknadu za odvojeni život a ona iznosi 40 odsto od prosečne plate u Srbiji.

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miodrag

    5. novembar 2016 | 07:17

    Svako ko gleda prenose skupstine vidi da se poslanici za izgovorene teze reci kaznjavaju na osnovu stranacke pripadnosti

  • nn

    5. novembar 2016 | 11:18

    Vidi se tacno ko je za ometanje i oduzimanje vremena. Ti sto su najglasniji dokazali su kosu svojom vladavinom. Zivkovic se smucio narodu za naredne tri generacije. Ako si poslanik bilo koje stranke, daj svoj prelog sta mislis da treba i daje nolje za ovaj napaceni narod ne samo da ustanes i pravis revolt i ogorcenost kod napacenog naroda.

  • Aca

    5. novembar 2016 | 18:11

    Maja i Gremlin Martinović potroše 80% vremena u radu parlamenta.Vidi se iz aviona kakva im je taktika naređena da je sprovode...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA