Poslanici o ubistvu Đinđića, bezbednosnoj situaciji, Azotari

Šef poslaničke grupe Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislav Šešelj pitao je premijera Srbije Aleksandar Vučića zašto dozvoljava da predsednik Srbije Tomislav Nikolić licitira oko eventualnih smena u službama bezbednosti Srbije kada to nije u njegovoj nadležnosti, već u nadležnosti Vlade

  • 81

Poslanici u Skupštini Srbije danas su od predstavnika vlasti tražili obaveštenja o bezbednosnoj situaciji u zemlji, ukidanju ulice Zorana Đinđića u Ivanjici, privatizaciji Azotare Pančevo, kao kada će biti zakazana posebna skupštinska sednica o Kosovu i Metohiji.

 

Vučić sa Bjornstadom: Norveška pomaže reforme u Srbiji

 

Šef poslaničke grupe Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislav Šešelj pitao je premijera Srbije Aleksandar Vučića zašto dozvoljava da predsednik Srbije Tomislav Nikolić licitira oko eventualnih smena u službama bezbednosti Srbije kada to nije u njegovoj nadležnosti, već u nadležnosti Vlade.

 

Šešelj je pitao i zašto nije donet pravilnik o kontaktima ministara sa stranim ambasadorima s obzirom da ministri, kako je naveo, više vremena provode u ambasadama nego u vladi.

 

VUČIĆ O PRONAĐENOM ORUŽJU: "Stvari su ozbiljnije nego što se mislilo"

 

Poslanik Demokratske stranke Radoslav Milojičić pitao je zašto se odbornik Srpske napredne stranke iz opštine Vračar šalje na mirovnu konferenciju u London na kojoj se govorilo o bezbednosnoj situaciji na Bliskom istoku.

 

On je pitao koliko to putovanje košta građane.

 

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

 

Milojičić je negodovao i zbog ukidanja ulice Zorana Đinđića u Ivanjici i upitao da li je zbog toga "makar nekoga iz SNS, a pre svega Aleksandra Vučića sramota".

 

- Bez obzira na političke razlike i sve ono što mislimo jedni o drugima Zoran Đinđić je bio premijer Vlade Srbije koji je dao svoj život za bolju Srbiju, molim vas da shvatite kakvu su grešku učinili vaši partijski poslušnici i tražite da promene odluku - rekao je Milojičić.

 

Premijer Vučić: Špijuni neće upravljati ovom zemljom! (FOTO)

 

On je pitao i zašto premijer već dve godine koordinira službama bezbednosti i zašto do sada nije bilo sednice Odbora za kontrolu Skupštine Srbije s obzirom na situaciju u zemlji.

 

Poslanik Narodne seljačke stranke Marijan Rističević pitao je kada će biti ispitana politička pozadina ubistva Zorana Đinđića, ko je isključio kamere na dan ubistva i tražio da se ispita uloga tadašnjeg potpredsednika DS Čedomira Jovanovića koji je u zatvoru posećivao Dušan Spasojevića i Mileta Lukovića.

 

Foto: Marko Todorović

Foto: Marko Todorović

 

Šef poslaničke grupe Dveri Boško Obradović pitao je predsednicu Skupštine Srbije kada će zakazati posebne sednice o bezbednosnoj i ekonomsko-socijalnoj situaciji u Srbiji u vezi migrantske krize, kao i posebnu sednicu o dešavanjima na Kosovu i Metohiji.

 

Pogledajte kako je izgledala Vučićeva vožnja šleperom kroz nove tunele (VIDEO)

 

Poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Marinika Tepić interesovala se za situaciju u pančevačkoj Azotari i pitala premijera kakva su se to, po njegovim navodima, skandalozna dešavanja događala u Azotari i kakav je plan u vezi sa potencijalnom privatizacijom Azotare.

 

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Katarina

    8. novembar 2016 | 13:59

    Demokrate dok su bile na vlasti trosile su na racun za mobilni i do 600.000 dinara. Slucaj je zabelezen u Pancevu a napravio ga pomocnik gradonacelnika.

  • Uroš

    8. novembar 2016 | 13:16

    Dobiće odgovore na sva pitanja, samo treba strpljenja.

  • Srdjan

    8. novembar 2016 | 14:04

    Bezbedonosna situacija je katastrofalna a sve zbog toga sto Srbija napreduje i zavrsava reforme. Policija mora da zastiti Vucica po svaku cenu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA