≫ 

KO JE SVE U SRBIJI ČESTITAO TRAMPU: Šta o njegovoj pobedi misle naši političari (FOTO)

Pobedu Trampa, kome čestitam u ime svih građana Srbije, na izborima nije očekivao samo onaj ko ide zatvorenih očiju kroz život - napomenuo je Nikolić

  • 13

Pljušte čestitke upućene Donaldu Trampu, pogledajte u nastavku šta su mu sve poželeli uvaženi građani Srbije.

(UŽIVO) DONALD TRAMP JE 45. PREDSEDNIK SAD: Albanci na Kosovu OČAJNI jer nije pobedila Hilari (FOTO) (VIDEO)

13.09 PRINC ALEKSANDAR ČESTITAO TRAMPU: Došlo je vreme da zalečimo rane podela

- Najsrdačnije čestitam Donaldu Trampu na izboru za sledećeg predsednika Sjedinjenih Država, čemu je prethodila naporna kampanja. Takode mu čestitam i na izjavi "došlo je vreme da zalečimo rane podela. Poručujem i demokratama i republikancima da je nastupilo vreme da se ujedinimo kao narod. Siguran sam da će naše dve zemlje, Srbija i Sjedinjene Države, raditi zajednički pod vodstvom našeg premijera i Donalda Trampa na jačanju osnova i razvijanju saradnje za zajedničko dobro naših naroda - poručio je prestolonaslednik.

12.46 PREDSEDNIK SRBIJE UPUTIO ČESTITKU: Možemo da očekujemo saradnju između Rusije i SAD

"Zatražiću od Vlade Srbije da pripremi analizu o uticaju pobede izabranog predsednika Trampa na našu ekonomiju, investicije, spoljašnji dug. Mi sada treba da učinimo dodatne napore na uspostavljanju još boljih prijateljskih odnosa sa SAD", navodi se u pisanoj izjavi predsednika Srbije Tomislava Nikolića.

On je ukazao da su građani Sjedinjenih Američkih Država na demokratskim izborima, slobodno izraženom voljom, izabrali sebi novog predsednika.

"Pobedu Trampa, kome čestitam u ime svih građana Srbije, na izborima nije očekivao samo onaj ko ide zatvorenih očiju kroz život", napomenuo je Nikolić.

On je ocenio da se svet menja i da "padaju stvorene elite, nema više onih za koje se unapred zna da će neko da radi za njih, niti onih koji će večito da rade za drugoga".

Prema njegovim rečima, građani Amerike su umorni od sukoba sa drugim državama i učestvovanja u ratovima na tuđim teritorijama za koje su izborima pokazali da ih ne opravdavaju.

"Ako predizborna retorika nije bila lažna, možemo da očekujemo saradnju između Rusije i SAD, bolje razumevanje Srbije za njen stav o nepriznavanju nezavisnosti takozvanog ''Kosova'', stav o nepridruživanju sankcijama prema Rusiji..." istakao je Nikolić.

12.40 Cvetićanin: Pobeda Trampa bolja opcija za Srbiju

 Pobeda Donalda Trampa svakako označava novu epohu u istoriji SAD, a konkretno za Srbiju i njene regionalne i nacionalne interese to je bolja opcija, nego da je pobedila Hilari Klinton, uveren je Neven Cvetićanin sa Instituta društvenih nauka.

- Za Srbiju je ovo bolja opcija, jer bi pobeda Hilari Klinton nastavila neke procese, prvenstveno na KiM i u BiH, za koje ne možemo reći da će sada stati, ali će se negde možda izmestiti iz rakursa i fokusa, te možemo pretpostaviti da će ti problemi sada biti raspravljeni između glavnih globalnih igrača - rekao je Cvetićanin Tanjugu.

"Zatražiću od Vlade Srbije da pripremi analizu o uticaju pobede izabranog predsednika Trampa na našu ekonomiju, investicije, spoljašnji dug. Mi sada treba da učinimo dodatne napore na uspostavljanju još boljih prijateljskih odnosa sa SAD", navodi se u Nikolićevoj pisanoj izjavi.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

On je ukazao da su građani Sjedinjenih Američkih Država na demokratskim izborima, slobodno izraženom voljom, izabrali sebi novog predsednika.

- Pobedu Trampa, kome čestitam u ime svih građana Srbije, na izborima nije očekivao samo onaj ko ide zatvorenih očiju kroz život - napomenuo je Nikolić.

On je ocenio da se svet menja i da "padaju stvorene elite, nema više onih za koje se unapred zna da će neko da radi za njih, niti onih koji će večito da rade za drugoga".

Prema njegovim rečima, građani Amerike su umorni od sukoba sa drugim državama i učestvovanja u ratovima na tuđim teritorijama za koje su izborima pokazali da ih ne opravdavaju.

- Ako predizborna retorika nije bila lažna, možemo da očekujemo saradnju između Rusije i SAD, bolje razumevanje Srbije za njen stav o nepriznavanju nezavisnosti takozvanog ''Kosova'', stav o nepridruživanju sankcijama prema Rusiji...- istakao je Nikolić.

11.35 PALMA O AMERIČKIM IZBORIMA: Pobeda Trampa važna jer je najavio dobru saradnju sa Srbijom

11.17 Vučić čestitao Trampu pobedu: Pogledajte šta mu je rekao

10.07 ŠEŠELJ SLAVI TRAMPA: "Bacio je karakondžulu u septičku jamu!"

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jeretik

    9. novembar 2016 | 15:27

    Nije mi jasan Nikolic , pa on najbolje zna da predizborna obecanja nista ne znace .

  • vuk

    9. novembar 2016 | 22:39

    alo bre koj normalan srbin je bio za djavola clintonu ili bil clintona..nece se nista promenit..ali bolje tramp nego antiktist clinton

  • Dag

    11. novembar 2016 | 17:53

    Otvori nam - oci...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA