Položen kamen-temeljac za novu zgradu Prekršajnog suda u Požarevcu (FOTO)

Zgrada Prekršajnog suda u Požarevcu će biti površine oko 700 metara kvadratnih i da će imati obezbeđen i pristup osobama sa posebnim potrebama

  • 10

Ministar pravde Nela Kuburović položila je danas kamen temeljac za izgradnju nove zgrade Prekršajnog suda u Požarevcu.

Ministarstvo pravde: Postignut dogovor sa sindikatima

Kuburović je tom prilikom istakla da će Ministarstvo pravde u narednom periodu nastaviti da radi na unapređenju infrastrukture i smeštajnih kapaciteta sudova i tužilaštava, jer je to jedan od načina da se ubrza rad tih pravosudnih organa.

- Izgradnja novih objekata i adaptacija postojećih svakako treba da doprinese i povećanju efikasnosti, s obzirom da će sudije imati veći broj sudnica na raspolaganju i da će moći češće da zakazuju suđenja, što će doprineti da imamo i veći broj rešenih predmeta - naglasila je Kuburović.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Ona je rekla da zaposleni u Prekršajnom sudu u Požarevcu rade u neodgovarajućim uslovima i nedovoljnom prostoru i da će za osam meseci, koliko je predviđeno da traje izgradnja nove zgrade, dobiti priliku da rade u mnogo boljim uslovima.

Ministarka Kuburović je dodala da je taj sud za devet meseci ove godine naplatio blizu 135 miliona dinara na ime novčanih kazni i troškova postupka i da će s obzirom na tu efikasnost praktično sam da otplati troškove izgradnje nove zgrade, za šta će iz republičkog budžeta biti izdvojeno oko 50 miliona dinara.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Polaganju kamena temeljca prisustvovali su i predsednik tog suda Slavica Petrović i gradonačelnik Bane Spasović, koji su se zahvalili Ministarstvu pravde što će građani Požarevca uskoro dobiti objekat Prekšajnog suda kakvog zaslužuju.

- Zgrada Prekršajnog suda u Požarevcu se nalazi u neuslovnom prostoru i zato je ovo veliki dan za zaposlene u Prekršajnom sudu - istakla je Petrović.

Petrović je rekla da će zgrada biti površine oko 700 metara kvadratnih i da će imati obezbeđen i pristup osobama sa posebnim potrebama.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • The Spatula

    9. novembar 2016 | 21:49

    Napravite koju bolnicu. Trebace i vama, ili mislite da cete dozivotno moci da se lecite u inostanstvu...

  • Gale

    9. novembar 2016 | 18:47

    Zatvore bre pravite ovi kriminalci da imaju negde dozivotno da setaju a ne slobodni vikend

  • Texasm86

    9. novembar 2016 | 21:22

    Mogu sami da prave ove zgrade, jer će od prekršaja moći da zarađuju od nas sitnih...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA