≫ 

Ministar Krkobabić u akciji: Nov početak za sela Srbije, spasićemo ruralna područja

Ovom akcijom je obuhvaćeno 55 sela i prvo selo koje je osetilo konkretan rezultat ove akcije je selo Drajinac koje je danas imalo na raspolaganju usluge poštara, lekara i opštinskog činovnika

  • 13

Konačno lepe vesti za sela Srbije. Ministar bez portfelja Milan Krkobabić prisustvovao je danas početku akcije "Država Srbija u selima Srbije" koju je pokrenuo prošle nedelje potpisivanjem protokola između JP Pošta Srbije i 3 grada i 8 opština iz cele Srbije. Cilj akcije je da se mobilnim delovanje državnih službi olakša život u ruralnim područjima.

Ovom akcijom je obuhvaćeno 55 sela i prvo selo koje je osetilo konkretan rezultat ove akcije je selo Drajinac koje je danas imalo na raspolaganju usluge poštara, lekara i opštinskog činovnika.

Ministar Krkobabić je istakao da je ova akcija precizna i dobro isplanirana aktivnost kojom država pomaže stanovništvu u selima, približavanjem osnovnih usluga. Ideja je da lokalne samouprave i javna preduzeća, bez dodatnih ulaganja i troškova , efikasnije angažuju svoje resurse i doprinesu ravnomernijem regionalnom razvoju, što je prioritet nove regionalne politike Vlade, istakao je Krkobabić.

Milan Krkobabić, selo Drajinac

Bez razvoja sela neće moći da se razvija ni Srbija. Dolazak u sva sela na ovaj način, za početak uslugama poštara, lekara, opštinskog službenika,a kasnije uključivanjem i ostalih usluga, predstavlja novi početak za sela Srbije.

U sklopu nove regionalne politike koja podrazumeva ravnomerni razvoj svih delova Srbije ministar Milan Krkobabić, posetio je  Nišku Banju za čiji razvoj je zadužen od strane premijera Aleksandra Vučića. Kako je Vlada Srbije donela odluku da se pojedine banje stave u punu funkciju, Krkobabić je sa predsednikom opštine Niška banja Dejanom Jovanovićem i njegovim saradnicima, obišao Nišku Banju da bi sagledao koje su mogućosti da se banja potpuno revitalizuje.

Milan Krkobabić, selo Drajinac

Vučić završio posetu Kazahstanu: Otvorili smo mnoga vrata u Kazahstanu

BESCARINSKI REŽIM NA ČEKANJU: Sudbina Fijata odlučuje se u decembru

Rh centar sa tri klinike, za kardiologiju, reumatologiju i rehabilitaciju i službom za ortopediju je ključni faktor za razvoj Niške banje. Sa 56 vrhunskih lekara i najsavremenijom opremom, ovaj centar radi u punom kapacitetu.

Ministar je obišao park, i dva zatvorena hotela, kod kojih prvo mora da se reši pitanje vlasništva, pa da se tek onda razmišlja o njihovoj adaptaciji i uključivanju u turističku ponudu banje.

Milan Krkobabić, selo Drajinac

Nakon posete Niškoj Banji, ministar Krkobabić se u Nišu sastao sa gradonačelnikom Niša Darkom Bulatovićem. Kako je rekao posle razgovora, okusnica razvoja Niške Banje mora da bude puna harmonija onog što predstavlja zdravstveni turizam sa slobodnom inicijativom investitora koji su spremni da ulažu u ostale vidove turističkog razvoja.

- Za razvoj Niške banje, ali i svih banja u Srbiji najprihvatljiviji je nemački model po kome prirodni resurs, voda ostaje u vlasništvu države, a njime gazduje lokalna samouprava koja je i najodgovornija za turistički razvoj zajednice - izjavio je Krkobabić

Krkobabić je doda da je premijer Vučić presekao Gordijev čvor kada su srpske banje u pitanju i ponovio da je interes građana Srbije na prvom mestu, da je prošlo vreme neutemeljenih eksperimenata i da su lukrativna očekivanja pojedinaca i interesnih grupa prošlost.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dag

    17. novembar 2016 | 15:05

    Ministar bez - portfelja... (Veseo, razdragan, sa previse -zelja.Neka kosta kol'ko kosta,u svakom selu,bar nek bude - posta.Pored opste bede,sta hocete vise,nek se manje jede,ali vise - pise.Uzgred, kako je - naslednik?Jel' se snaslo cedo, na rukovodecem mestu,bez dana radnog - iskustva>)...

  • Petar

    16. novembar 2016 | 17:38

    Zasto nebude Nemacki model za odrziv razvoj plata i penzija

  • lord

    16. novembar 2016 | 17:21

    Stice se utisak da mi nista ne mozemo, ne znamo sami da uradimo, da nema stranih modela, investitora i slicnih verovatno bi smo zaboravili da disemo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA