≫ 

Vučić: Andrej ništa loše nije uradio, kriv što mi je brat (FOTO)

Kriv je što je moj brat, što me voli i što mi pomaže tako što se sreće sa aktivistima stranke koju vodim, kaže Vučić

  • 95

Premijer Aleksandar Vučić izjavio je danas da za njegovog brata Andreja niko ne može da kaže ni da je nešto ukrao, niti da je bilo šta dobio od države, te da je njegova jedina krivica - što mu je brat.

Vučić: Prijem SNS u EPP dobra vest za Srbiju

Vučić završio posetu Kazahstanu: Otvorili smo mnoga vrata u Kazahstanu

Vučić je, odgovarajući na pitanja novinara u vezi sa napisima u medijima o njegovom bratu, naveo da su izgleda otkrili rupu na saksiji, odnosno - da ima brata, Andreja.

On kao premijer, kaže, srećan je zbog toga što može nešto da uradi za svoju zemlju.

- To je divan posao - podvukao je premijer i dodao:

- A, zamislite da ste na mestu nekoga čiji je posao - samo kaži nešto ružno o nečijoj porodici...A, videli ste, nigde ničega nema -

Foto: Tanjug/Tanja Valič Foto: Tanjug/Tanja Valič

Da li mogu da kažu da je moj brat negde nešto uzeo, ukrao, nešto dobio od države, zapitao je Vučić.

- Ne mogu da kažu ništa, ništa od toga nije tačno. Ne interesuju ga funkcije. Kriv je što je moj brat, što me voli i što mi pomaže tako što se sreće sa aktivistima stranke koju vodim. Alal im vera kako su otkrili Ameriku, sve Kolumbo do Kolumba - dodao je premijer.

Kako je rekao, nije se zbog toga ni najmanje uzbudio, to govori o njima, a ne o njemu.

- Samo napred, ja ću svoj posao da radim, a na kraju, narod uvek sve dobro vidi i procenjuje - poručio je premijer.

Nemam vremena za sastanak s Jankovićem

Vučić poručio je i da će sa zaštitnikom građana Sašom Jankovićem moći da se sastane tek posle Nove godine, jer do tada već ima isplanirane obaveze.

Foto: Tviter/@serbianPM Foto: Tviter/@serbianPM

Upitan da komentariše Jankovićevu izjavu da se godinu dana nije sastao sa premijerom, Vučić je rekao:

- Posle Nove godine, o tom potom...Kad se kandiduje, onda polako, onda ćemo neke druge stvari - rekao je Vučić.

Naveo je da ima mnogo obaveza do kraja godine, da nema nijedan neradni slobodan dan.

- Nemam neradne dane, a sada nemam nijedno slobodno popodne - rekao je Vučić.

Ministri dobro,ja mogao i morao - i bolje

Premijer je ocenio, povodom 100 dana rada vlade, da su ministri radili dobro, a da je on mogao i bolje.

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

- Oni su pristojno i dobro radili, a ja sam mogao i morao uvek bolje - rekao je Vučić odgovarajući na pitanja novinara u Ćupriji, gde je prisustvovao otvaranju kinsekse fabrike "Eurofiber".

Nema brige za kontakte s Ðulijanijem

Vučić je izjavio i da će Vlada Srbije imati dobre kontakte sa Rudijem Ðulijanijem, koji slovi za kandidata za državnog sekretara u administraciji novog predsednika SAD Donalda Trampa, ali da ne treba zaboravljati da sve zavisi pre svega od našeg rada.

Vučić je, na pitanja novinara u vezi njegovog odnosa sa Ðulijanijem, rekao da se inače svašta piše, pa čak i to da je platio da bi video aktuelnog predsednika SAD Baraka Obamu, iako, podsetio je, Obamu nikada nije video, niti je išta ikada platio za tako nešto slično.

- Kod nas svako može da izmišlja šta god mu padne na pamet - rekao je Vučić i zapitao kako će sada da prihvate da je Vučić dobar sa nekim, a lagali su da ne poznaje nikoga iz nove administracije SAD.

Foto: Medija centar Beograd Foto: Medija centar Beograd

On je poručio građanima Srbije da mogu da budu spokojni, jer ćemo uvek imati i znanja i volje i umeća da ostvarimo dobar pristup sa svima i imamo prijateljske odnose.

Vučić je podsetio da je Ðulijani jedan od prvih svetski značajnih ličnosti koji je podržao Beograd na vodi, i dodao da su takve stvari bitne a ne to da li ga je i gde vodio, kada je Ðulijani bio u Beogradu.

Srbija može da razgovara sa svima i radimo na tome da imamo što više prijateljskih odnosa.

- Očekujem najviše od našeg rada. Zamislite da je neko od ovih stručnajaka, polupismenih, poznavao te ljude, pa ne bi mogli da živimo od njih. Polako, imaćemo dobre kontakte, ali sve zavisi najviše od nas - zaključio je premijer.

Vučić dobio najuticajnijeg prevodioca ikada

Vuči je, na otvaranju kineske fabrike “Eurofiber” u Ćupriji, imao najverovatnije najuticajnijeg prevodioca u svojoj dosadašnjoj karijeri - kineskog diplomatu, ambasadora Narodne Republike Kine u Srbiji Li Manćanga.

Naime, pošto je najavio dolazak kineske kompanije koja bi iz Srbije u Kinu trebalo da izvozi 20.000 grla stoke i “jedne lepe dame koja želi da razgovara sa premijerom”, ambasador je izašao pred mikrofon zajedno sa Vučićem istakavši da će on prevoditi njegovim sunarodnicima premijerove reči.

Foto: Tanjug/Tanja Valič Foto: Tanjug/Tanja Valič

Na to se predsednik Vlade Srbije našalio, rekavši da kod Kineza nema izvoz od 20 ili 200 grla, već odmah 20.000 i da ga je to iznenadilo, jer se, kako je rekao, sastaju na dnevnom nivou i razgovaraju o budućim investicijama.

- Onda je ambasador rekao ''ima jedna lepa mlada dama, kineska, da me pita nešto'' i ja sam odmah znao da je u pitanju centar za promet robe -, rekao je premijer kroz smeh, što je ohrabrilo privrednicu iz Šangaja da izađe na govornicu i zagrli Vučića.

Foto: Tanjug/Tanja Valič Foto: Tanjug/Tanja Valič

Kinezi bez vize u Srbiji i pre Nove godine?

Premijer je najavio je i da će država pokušati da nađe zakonsko rešenje po kojem će kineskim državljanima i pre Nove godine biti omogućen dolazak u Srbiju bez viza.

Vučić je novinarima u Ćupriji rekao da će država videti postoji li zakonska mogućnost da se nekoliko dana pre 1. januara, kad će otpočeti bezvizni režim Srbije i Kine, biti moguće da se obezbedi ulazak građana Kine bez viza u Srbiju, čime bi bio povećan broj kineskih turista u našoj zemlji.

Foto: Tanjug/Tanja Valič Foto: Tanjug/Tanja Valič

On očekuje veliki broj kineskih turista u Beogradu tokom novogodišnjih praznika, a još više sledeće godine.

Sporazum o uzajamnom ukidanju viza dve zemlje, kojim je predviđeno da se vlasnici obicnih pasoša oslobode obaveze dobijanja viza za boravak do 30 dana, potpisan je nedavno u Rigi, a ta mera će stupiti na snagu 1. januara.

(Tanjug/Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Hana

    17. novembar 2016 | 16:51

    Neko svim silama bezuspešno pokušava da ocrni ovu porodicu.

  • Sonjica90

    17. novembar 2016 | 16:26

    Upravo zbog ovakvih stvari i porodica premijera mora imati maksimalnu zastitu.

  • Miki55

    17. novembar 2016 | 16:27

    Andrej je zrtva onih koji preko njega pokusavaju da napadnu premijera Vucica.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA