Gojković: Neću podneti ostavku, ne povlačim se pred nasiljem

- Ja nisam neko ko će da dozvoli da nasilje odreduje pravila - rekla je Gojkovićeva

  • 88

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković izjavila je da neće podneti ostavku, jer bi to značilo da je priznala da je nasilje jače od institucija, a nije.

Goran Ješić opsovao Maju Gojković (VIDEO)

- Kad bih podnela ostavku to bi znacilo da sam ustuknula pred nasiljem, koje deo opozicije već nekoliko nedelja demonstrira u parlamentu i da sam priznala da je ono jače od institucija, a ja nisam neko ko se pred nasiljem povlači i ko će da dozvoli da ono odreduje pravila - rekla je Gojkovićeva u izdanju Politike od ponedeljka.

Ona je istakla da su građani Srpskoj naprednoj stranci i Aleksandru Vučiću ukazali ogromno poverenje, očekujuci od svakog od nas, na bilo kojoj funkciji da smo, da rešavamo probleme.

- Naša je obaveza da to poverenje opravdamo. Daću svoj maksimalni doprinos u tome - navela je predsednica parlamenta.

Foto: Tanjug/Tanja Valič Foto: Tanjug/Tanja Valič

Na podsećanje da su je u petak uveče na sednici parlamenta, posle verbalnog napada poslanika ÐB i DS na Marjana Rističevića zbog njegovog tvita o lečenju bolesnog deteta, kad je gotovo došlo do fizičkog incidenta i posle psovki koje su njoj upućene, prekinula sednicu i rekla da ne zna da li više može da radi ovaj posao, Gojković je potvrdila da su je ovi događaji veoma potresli i da joj je trebalo vremena da se malo smiri, jer se ovako nešto nikad nije dešavalo u parlamentu.

Na konstataciju da u parlamentu vlada loša atmosfera, da je opozicija optužuje za to, jer ne reaguje kad neko njih vreda, kad ih naziva kriminalcima i lopovima, Gojkovićeva je kazala da to nije tačno.

- Potrošila sam mnogo vremena u ovom mandatu moleći poslanike da govore o dnevnom redu. Iskljucivala sam mikrofon i opozicionarima, ali i Aleksandru Martinovicu, šefu poslanicke grupe SNS-a, kad preteraju.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Nisam htela da kažnjavam poslanike, osim u izuzetnim slucajevima. Parlament nije samo mesto gde se donose zakoni, vec i mesto gde stranke iznose svoje politicke stavove, gde treba da se polemiše, zato sam i tolerisala povremena odstupanja od teme... - rekla je ona.

Predsednica skupštine je ukazala na to da nema postavljanja poslanickih pitanja i reklamiranja povreda poslovnika u danu za glasanje.

- Poslovnik je tu veoma jasan i to bi, valjda, najbolje trebalo da znaju Gordana Čomić i Nenad Konstantinović, koji su, tada kao poslanici jedinstvenog DS-a, pisali poslovnik - navela je ona.

Foto: Tanjug/Tanja Valič Foto: Tanjug/Tanja Valič

- Čomić ga je i primenjivala kao potpredsednica, ali kad ste opozicija, onda pravila za vas ne važe. Da je htela, Gordana Čomić, koja je i sada potpredsednica, to bi objasnila i poslanicima ÐB, od kojih smo do sada čuli samo reklamiranje povrede poslovnika - rekla je Gojkovićeva.

Na opasku da i vlast i opozicija učestvuju u tome, ona je odgovorila:

- A vlast bi, po vama, trebalo da sluša i ćuti...

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • oiu

    21. novembar 2016 | 09:38

    Majo ne dozvoli nasilnicima da vladaju skupstinom,postavi se iznad njih i samo napred.

  • Dragana

    21. novembar 2016 | 11:26

    Opozicija je u velikom problemu i svesna je da ce nestati sa politicke scene ako drzava nastavi da napredujei reformise se. Oni pokusavaju svim silama da zaustave reforme Srbije i ove pretnje su verujem samo pocetak. Bice sve nevrozniji i nervozniji.

  • cica

    21. novembar 2016 | 10:10

    Sva podrška Maji Gojković kao ženi i kao predsednici skupštine.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA