Zukorlić traži ostavku ombudsmana, Janković kontroliše MUP zbog Novog Pazara

Janković svojom izjavom o “navodnom državnom udaru” izašao iz okvira svojih nadležnosti, tvrdi Zukorlić

  • 19

Bošnjačka demokratska zajednica (BDZ) traži hitnu i neopozivu ostavku od Zaštitnika građana Saše Jankovića, jer je zloupotrebio svoju funkciju i ugrozio smisao te institucije, izjavio je danas poslanik i lider BDZ Muamer Zukorlić. Janković je ranije izjavio je da je pokrenuo postupak kontrole rada MUP-a povodom pritužbe koju je dobio od opštine Novi Pazar.

Dačić: Nekima bi odgovaralo da dođe do sukoba Žandarmerije i Bošnjaka

Jovanov (SNS): Saša Janković je spreman da zarad vlasti izazove sukobe u Srbiji

Zukorlić je kazao da je Janković svojom izjavom o “navodnom državnom udaru” izašao iz okvira svojih nadležnosti, zloupotrebio svoju poziciju i etički i pravno ugrozio smisao institucije Zaštitnika građana.

- Uloga Zaštitnika građana jeste da štiti građane i da uvek bude na njihovoj strani - rekao je Zukorlić novinarima u parlamentu, dodajući da ombudsman ni na koji način ne sme da bude na strani tužioca.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Tužilac štiti pravni poredak, a Zaštitnik građana štiti građane, kada su u pravu, pa čak i kada nisu, dodao je on.

Kako je rekao, Zaštitnik građana ima pravo da bude politički angažovan, da se kandiduje, pa i za predsednika Republike, ali, kaže, ne može to da čini zloupotrebljavajući funkciju Zaštitnika.

- Zato je neopoziva ostavka jedini lek za ovo sto je učinio ovakvim izjavom - rekao je Zukorlic.

Kaže da ono sto se desava u Novom Pazaru jeste pokušaj selektivne primene zakona gde se od 20.000 nelegalno sagrađenih objekata izdvaja jedan koji pripada Islamskoj zajednici.

Izjava premijera znači shvatanje sa najviše pozicije vlasti da zakoni imaju za cilj da zaštite mir, stabilnost i opšti poredak, a da selektivna primena zakona predstavlja legalizaciju nepravde, zaključio je Zukorlić.

Janković pokrenuo postupak kontrole MUP zbog Novog Pazara

Zaštitnik građana Saša Janković izjavio je danas da je pokrenuo postupak kontrole rada MUP-a povodom pritužbe koju je dobio od opštine Novi Pazar, da to Ministarstvo zbog bezbednosne procene neće pružiti asistenciju za izvršenje sudske presude o uklanjanju nelegalno podignutog objekta i obustavljanju radova koji su u toku.

- Postupak kontrole rada MUP je u toku - rekao je Janković novinarima, a reč je o objektu čiji je investitor Muamer Zukorlić.

Foto: Medija centar Beograd Foto: Medija centar Beograd

Janković je odbio da komentariše oštro saopštenje SNS, kao i izjavu državne sekretarke MUP-a, zbog, kako je rekao, "reči koje su korišćene, tona, sadržine i nivoa" tog saopštenja.

(Tanjug/Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dag

    23. novembar 2016 | 13:39

    Preporuka za citanje: Misel Uelbek - "Pokoravanje"... (Kome jos nije jasan, raspored snaga, na svetu,posle citanja ce -shvatiti.)..

  • Observer

    23. novembar 2016 | 13:01

    Kada ce vise ovaj Zukorlic u zatvor?! Podrska za Jankovica, jedini se bori protiv ovog korumpiranog sistema!

  • Sisoje

    23. novembar 2016 | 13:29

    Jankkvic je mutan lik ali je u pravu ovoga puta. Sirotinji ruse nelegalne supe a gospodinu Zukorlicu dvorac ne mogu. Ma rusi bre

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA